Jandarmaya silahlı saldırı: 2 şehit

Ulukışla ilçesinde teröristlerin güvenlik güçlerine silahlı saldırısında 1, asker, 1 polis şehit oldu, aracı gasp edilen bir sivil hayatını kaybetti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2014 13:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Jandarmaya silahlı saldırı: 2 şehit

Niğde'nin Ulukışla ilçesinde, uygulama yapan güvenlik güçlerine ateş açılması sonucu 1 asker ve 1 polis şehit oldu, aracı gasp edilen bir kişi ise hayatını kaybetti.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ulukışla ilçesi Eminlik gişeleri yakınlarında jandarma ekiplerinin uygulaması sırasında durdurulan otomobilden inen teröristler güvenlik güçlerine ateş etti.

Saldırıda 1 asker ve yardıma gelen 1 polis şehit oldu, aracı gasp edilen bir kişi ise hayatını kaybetti. Jandarma ile özel harekata bağlı polisler, gasp ettikleri kamyonla kaçan teröristlerin peşine düştü. Eminlik köyüne kaçan saldırganlar sağlık ocağına girerek içeridekileri rehin aldı.

Yaklaşık bir saat süren operasyonda 3 saldırgandan 2'sinin yaralı olarak ele geçirildiği, bir saldırganın kaçtığı bildirildi.

Atalay'dan saldırı açıklaması

Güvenlik güçleri saldırganlarla temas sağladı. 'Teslim ol' çağrısına saldırganların ateşle karşılık verdiği belirtildi. İlk ateşte iki asker ile bir polis şehit oldu. Kamyon sürücüsünün de yaşamını yitirdiği öne sürüldü. Saldırının duyulması üzerine çatışma bölgesine Adana ve Ankara'dan helikopterlerle Özel Harekat timleri gönderildi.

Saldırıyla ilgili, iki teröristin yakalandığı, kaçan bir teröristin de arandığı öğrenildi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINI REHİN ALDI

Buradan gasp ettikleri kamyonetle kaçan saldırganlardan 1'i de yaralı halde Ulukışla İlçesi Eminlik 112 Acil Servis'e getirildi. Saldırganlar, sağlık çalışanlarını rehin alıp, arkadaşlarının tedavi edilmesini istedi. Bu bilgi üzerine bölgeye çok sayıda polis ve asker sevk edildi, olay bölgesi çembere alındı. Saldırganlar teslim olmayınca burada da çatışma çıktı. Saldırganlardan 2'si yaralı olarak yakalanırken, 1'i ise kaçtı. Kaçan terörist aranıyor.

2 SALDIRGAN YAKALANDI, BİRİ ARANIYOR

Saldırıyla ilgili, iki saldırganın yakalandığı, kaçan bir saldırganın da arandığı öğrenildi.

KAMYONETİN SAHİBİNİ DE ÖLDÜRDÜLER

Bu arada, Suriyeli oldukları öğrenilen saldırganların, gasp ettikleri aracın sahibini de öldürdükleri belirlendi.

'ÖNCE ATEŞ, SONRA EL BOMBASI'

Saldırıda başından yaralanarak hastaneye kaldırılan jandarma personeli, olay anını anlattı.

Yaralı askerlerden biri, "Biz otobanda trafik ve asayiş uygulaması yapıyorduk. Bir araçtan 3 kişi indi ve uzun namlulu silahlarla üzerimize ateş açarak, el bombası attılar. Ben de şarapnel parçasıyla başımdan yaralandım. Başka bir şey hatırlamıyorum" diye konuştu.

ÜÇÜ DE YABANCI UYRUKLU, ÇANTALARI CEPHANELİK GİBİ

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde'deki güvenlik güçlerine saldırı ile ilgili çarpıcı bilgiler verdi:

-Yabancı uyruklu üç terörist, rutin yol kontrolü yapan jandarma görevlisine ateş açtı.

-Daha sonra takviyeye gelen jandarma ve emniyet görevlilerine de ateş açan teröristler oradaki bir kamyon şoförünü öldürüp, kamyonetle kaçtı.

-Kaçanlar bir süre sonra yaralı olarak bir sağlık ocağında ele geçirildi. Şu anda bir asker bir polis memuru ve bir de sivil vatandaşımız olmak üzere 3 kaybımız var.

SIRT ÇANTASI CEPHANELİK GİBİ

-İki terörist, 1 kaleşnikof ve 2 el bombasıyla kaçmışlardı. Bunlar teröristlerle birlikte ele geçirildi. Araçtaki sırt çantasının içinde de 3 tabanca, 5 el bombası, 2 kaleşnikof, 2 susturucu, 3 kasatura, telsiz, batarya gibi teçhizatlar çıktı.

YARALI ASKER OLAY ANINI ANLATTI

Niğde'nin Ulukışla ilçesinde, silahlı saldırıda yaralanan jandarma personeli, teröristlerin üzerilerine uzun namlulu silahlarla ateş açtığını söyledi.

Saldırıda başından yaralanarak Ulukışla Devlet Hastanesine kaldırılan jandarma personeli, olay anını anlattı.

Yaralı asker, "Biz otobanda trafik ve asayiş uygulaması yapıyorduk. Bir araçtan 3 kişi indi ve uzun namlulu silahlarla üzerimize ateş açarak, el bombası attılar. Ben de şarapnel parçasıyla başımdan yaralandım. Başka bir şey hatırlamıyorum" diye konuştu.

OTOBÜSTEKİ BİR YOLCU KOLUNDAN YARALANDI

Niğde'de güvenlik görevlilerinin şehit olduğu silahlı saldırıda kurşun isabet eden otobüsteki bir yolcu da kolundan yaralandı. Otobüsteki yolcular, silah sesleri duyduklarını ve otobüsten bir kişinin yaralandığını söyledi.

Niğde'deki silahlı saldırı sonrası Aksaray-Adana Karayolu'nın 1. kilometresinde güvenlik güçleri yoğun güvenlik tedbirleri aldı. Yoldan geçen tüm araçlar durdurularak aranmaya başlandı. Kontroller sırasında silahlı saldırının olduğu yerden gelen bir yolcu otobüsü de güvenlik noktasında durdu. Otobüsün saldırıda yoldan geçtiği sırada kurşun isabet etmesi sonucu arka camının kırıldığı ve 1 yolcunun kolundan yaralandığı öğrenildi. Yaralı yolcu, Aksaray kent merkezine yaklaşırken ambulansa alınarak hastaneye kaldırıldı.

Otobüsteki yolculardan bir bayan, "Askerle arama yaptıkları kişiler arasında olay çıktı. Ateş açtılar birbirlerine. Silah seslerini duydum. Otobüsten bir arkadaşımız yaralandı. Ambulansla yaralı götürüldü" dedi.

Diğer bir yolcu ise, "Silah sesleri duydum. Kolunu sıyırmış bir arkadaşımızın. Otobüsün arkasından girmiş kurşun" şeklinde konuştu.

ÖFKELENEN NİĞDELİLER HASTANEDE YARALI TERÖRİST ARADI

Niğde'de meydana gelen saldırı sonrasında Niğde Devlet Hastanesi'ne morg kapısından giren çoğunluğunu Ülkücülerin oluşturduğu grup, hastanede yaralı terörist aradı.

Yaklaşık 300 kişilik grup, olay sonrasında hastanenin ana kapısından içeri girmeye çalıştı. Ana kapıdan giremeyen grup morg kapısına yöneldi. Sloganlar atarak içeri giren grup, hastane koridorlarında terörist aradı. 'Dişe diş, kana kan, intikam intikam' sloganları atarak hastane içinde terörist arayan grubu polis engellemeye çalıştı. Olay yerine gelen Niğde İl Emniyet Müdürü, kalabalık grubu sakinleştirmeye çalıştı.

Dışarıya çıkarılan kalabalık grup, morg kapısının önünde beklemeye devam ediyor.

CEPHANELİK GİBİ

Niğde Devlet Hastanesi'ne getirilen 2 terörist, buradaki güvenlik sorunu nedeniyle Kayseri'ye sevk edildi. Teröristlerin üzerinde ve gasp ettikleri kamyonda yapılan aramada 3 kalaşnikof, 3 tabanca 7 el bombası, 2 susturucu, 3 kasatura, telsiz ve batarya ele geçirildi.

ŞEHİTLER YARIN TOPRAĞA VERİLECEK

Öte yandan çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş 29 yaşındaki Adil Kozanoğlu'nun Kahramanmaraş'ın Türkoğlu İlçesi'ne bağlı Akçalı Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu bildirildi. 2 çocuk babası Kozanoğlu'nun cenazesi yarın Türkoğlu İlçesi'nde toprağa verilecek. Şehit polis memuru Adem Çoban'ın Adana'nın Ceyhan İlçesiDokuztekne Köyü'nde oturan ailesi yasa boğuldu. Çoban'ın cenazesi yarın Ceyhan'da toprağa verilecek.

Teröristlerin şehit ettiği polis memuru Adem Çoban ve astsubay kıdemli üstçavuş Adil Kozanoğlu'nun cenazeleri otopsi için Adana'ya gönderildi

Niğde'nin Ulukışla ilçesinde terörist saldırıda şehit olan polis memuru Adem Çoban ve astsubay kıdemli üstçavuş Adil Kozanoğlu'nun cenazeleri otopsi için Adana'ya gönderildi.

Ulukışla Devlet Hastanesi Morgu'ndan emniyet ve askeri yetkililer tarafından alınan şehitlerin cenazeleri polis eskortu eşliğinde Adana'ya götürüldü.

Şehitlerin cenazelerinin Adana'daki otopsilerinin ardından düzenlenecek resmi törenden sonran memleketlerine gönderileceği belirtildi.

Ulukışla Devlet Hastanesine gelen şehit polis memuru Çoban'ın babası, fenalık geçirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber