AK Partililer Günay'ın toplantı yaptığı salonu bastı!

AK Parti'den istifa eden 3 milletvekilinin ortak açıklama yaptığı salona gelen AK Parti Kadın Kolları, vekilleri protesto etti.

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 20 Mart 2014 13:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AK Partililer Günay'ın toplantı yaptığı salonu bastı!

Eski Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, 17 Aralık sonrasında AK Parti'den istifa eden diğer İzmir milletvekilleri İlhan İşbilen ve Erdal Kalkan ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

İlk konuşmayı eski bakan Ertuğrul Günay yaptı.

Günay şunları söyledi:

Biz geçen 2011 genel seçimlerinde Adalet ve kalkınma Partisi'nden İzmir milletvekili seçildik.Şu anda bağımsızız. Özgür ve bağımsız konumdayız.17 Aralık'ta Türkiye siyasetinin bütünüyle yeniden gözden geçirilmesi gereken bir süreç başladı.Sayın Başbakan demokratik bir hukuk devletinde görülmedik şekilde bu soruşturmaların önünü kesecek yöntemleri maalesef tercih etti.

Başbakan sürgünler ve atamalarla da yetinmedi. Hukuk devletinde işinize göre hakim tayin edemezsiniz.

Biz de temenni ederiz ki bu iddialar inşallah doğru değildir. Ama soruşturulsun. Ama bu iddialar soruşturulsun denilen herkesi sayın Başbakan düşman ilan etti.

Hukukun hakkın yanında durmak yerde Sayın Başbakan adaletin işlemesi için değil engellenmesi için göğsünü siper etti.

2010 yılında halka vaadedilen bütün sözler çiğnenerek yeni bir HSYK yapısı yeni bir internet yapısı oluşturulmaya hukuk işlemez hale getirilmeye çalışıldı.

Sayın Erdoğan hukuk devletine karşı örtülü bir darbe gerçekleştirmek istedi.

Bir paralel yapı oluştu ülkemizde ama paralele yapı hukuksuzluk ve adaletsizliği soruşturmaya çalışan bu emniyet ve adalet çevrelerinde değil başbakanın yakın çevresinde ve onun komutasında oluştu.

İkinci açıklamayı İlhan İşbilen yaptı

Sayın Bakan'ım benim neden ayrıldığımı, ayrılmak zorunda kaldığımı çok güzel açıkladı.Şöyle özetlemek icap ederse, insanız, beşeriz mutlaka yanlışlarımız oldu ama bu yanlışlarda devam etmek, ikaz edildiği halde sürülmesi, insanların gözüne baka baka aynı şeylerin sürdürülmesi kabul edilebilecek bir şey değil.

Bu yanlışlar görülseydi 17 Aralık başımıza gelmezdi. Ne yazık ki bu süreç yaşanıyor.

Üçüncü açıklamayı Erdal Kalkan yapıyor

Herkesin karşı olduğu bir dönemde biz AK Parti'ye katıldık ve 7 yıl boyunca mücadele etttik. Takım arkadaşlarıma tekrar teşekkür ediyorum.

Gezi olaylarında camide içki içti dediler belgeleri sunulmadı. Kabataş iskelesinde bir başörtülü bacımız saldırıya uğradı dendi görüntüler çıkmadı.

*Toplantının düzenlendiği sırada AK Parti gençlik ve kadın kolları bir anda salona girdi. Ertuğrul Günay ilk olarak grubun kendilerine destek vereceğini zannetti ancak kalabalık Recep Tayyip Erdoğan sloganları attı. Günay ve arkadaşları tepki karşısında şoke oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber