'Acil Tıp Teknisyenleri Haftası'

Sağlık-Sen: -"Her türlü fedakarlığa karşın 112 çalışanlarının yıpranma payından yararlandırılmaması önemli bir sorundur"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2014 14:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Acil Tıp Teknisyenleri Haftası'

Sağlık-Sen, her türlü fedakarlığa karşın 112 çalışanlarının yıpranma payından yararlandırılmamasının önemli bir sorun olduğunu belirtti.

Sağlık-Sen'den Acil Tıp Teknisyenleri Haftası nedeniyle yapılan yazılı açıklamada, insanların hayatlarını kurtarmak için canla başla çalışan acil tıp teknisyenlerinin hak ettikleri değeri görmedikleri savunuldu.

Acil tıp teknisyenlerinin, hem mesleki sorunlarla hem de yetersiz çalışma koşullarıyla mücadele ettiği kaydedilen açıklamada, "Bir kaza oluyor, olay yerine polis, itfaiye ve gazeteci geliyor. Müdahale etmek ve can kurtarmak için sağlık görevlileri geliyor. Sağlık görevlileri dışındaki herkes yıpranma payı alırken, sağlıkçılar yıpranma payı alamıyor. Her türlü fedakarlığa karşın 112 çalışanlarının yıpranma payından yararlandırılmaması önemli bir sorundur" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, görevi başında hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının şehit sayılmasıyla ilgili yapılan girişimler sonucu Sağlık Bakanlığınca "Şehitlik Beratı" verildiği anımsatıldı.

Görevi başında hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının yakınlarının da şehit yakınlarının yararlandığı tüm imkanlardan faydalanması taleplerinin takipçisi olunacağı belirtilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Hastanelerde ya da gittikleri vakalarda hasta veya hasta yakınlarınca şiddete uğrayan acil tıp teknisyenleri, diğer tüm sağlık çalışanları gibi kendilerine yapılan bu muameleyi hak etmemektedir. İnsanların hayatını kurtarmaya çalışanların maruz kaldıkları şiddet olaylarına yetkililer bir an önce çözüm bulmalıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber