Dördüzler farklı okullarda sınava girecek

Her biri farklı okulda sınava girecek olan dördüzlerin üçü için en büyük sınavı anne-babaları yaşayacak. Hangisi, hangi çocuğunu tercih edecekti?

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 22 Mart 2014 08:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dördüzler farklı okullarda sınava girecek

Nuran ÇAKMAKÇI

YARIN yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecek olan 2 milyon 7 bin 685 aday arasında kuşkusuz en büyük heyecanı Afyon Sandıklı'da yaşayan Aydın ailesi yaşıyor. Çünkü, anne Sibel ve baba Ayhan Aydın'ın tek değil dördüzlerinden üçü aynı anda sınava giriyor. Bir yıldır evde harıl harıl sınava çalışan dördüzlerden Gökhan, lise 1'de sınıfta kaldığı için diğer kardeşlerini geriden takip edecek. Ancak, buna rağmen onlarla birlikte sınava hazırlanmayı da ihmal etmedi.

BAŞKAN DA ÇARE OLMADI

Aynı anda YGS'ye giren üç çocuğun her birinin sınava gireceği okul birbirinden farklı ve aralarında en az 7-8 kilometre var. Anne-baba hangisinin kapısında bekleyeceği konusunda kararsız kalınca çareyi ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir'e ulaşmakta buldu. Demir, üç kardeşin de aynı okulda girmesi için çaba harcadı, ancak adayların salonları belli olduğu için bir değişiklik yapamadı. Bunun üzerine anne-baba da, dayıdan yardım istedi. Sınav sabahı anne ve baba ile dayı üç ayrı okulda sınava giren kardeşleri kapıda bekleyecek. Dördüncü çocuk Gökhan ise onları sınava yolcu ettikten sonra biraz da buruk eve dönecek.

Ayhan ve Sibel Aydın çiftinin 5 yıllık tedavi sonunda dördüzleri oldu. Hakan ve Gökhan tek yumurta, İsmail ile İpek ise ayrı ayrı yumurtulardan dünyaya geldiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber