Koruma ekibine ateş açan avcıya iki yıl hapis

Orman ve Su işleri Bakanlığı, Adana'da 2010 yılında av koruma ekiplerine ateş açan kaçak avcıların iki yıl birer ay hapis cezasına çarptırıldığını bildirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2014 09:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Koruma ekibine ateş açan avcıya iki yıl hapis

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Adana'da 2010 yılında av koruma ekiplerine ateş açan kaçak avcıların iki yıl birer ay hapis cezasına çarptırıldığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Adana'da 2010'da kaçak avcıların, av koruma kontrolü sırasında Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekiplerine ateş açtığı belirtildi.

Silahlı saldırıya maruz kalan denetim ekibinden bir kişinin hafif yaralandığı ifade edilen açıklamada, jandarmanın desteğiyle şüphelilerin tespit edildiği anlatıldı.

Yerel mahkemenin verdiği hapis cezalarını Yargıtaya taşıyan kaçak avcıların "bir şok daha yaşadığı" belirtilen açıklamada, Yargıtayın ilk kez kaçak avcılara hapis cezası verdiği bildirildi.

Açıklamada, Yargıtayın oybirliğiyle aldığı kararla, bu kişilerin, görev başındaki memura mukavemet ve silahlı saldırıdan iki yıl birer ay hapis cezasına çarptırıldığı ifade edildi.

İdari para cezasının yanı sıra tabiatta meydana getirdikleri zarardan dolayı tazminat raporu düzenlendiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Av ve yaban hayatı kaynaklarını korumak ve bu kaynakları gelecek kuşaklara aktarmak adına yurt genelinde özverili çalışmalarını sürdüren bakanlık yetkilileri, kimi zaman zor doğal şartların, kimi zaman da kaçak avcıların mukavemetiyle karşılaşıyor. Kanunsuz avcılığın önüne geçmek amacıyla avcı dernekleri, jandarma ve polis teşkilatında görev alan ilgili personele de çeşitli eğitimler veriliyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber