Hükümet 2004 yılını ?Kaynakları Etkin Kullanma ve Maliyetleri Düşürme Yılı? ilan etti.

Haber Giriş : 23 Ocak 2004 07:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet 2004 yılını ?Kaynakları Etkin Kullanma ve Maliyetleri Düşürme Yılı? ilan etti.

Başbakanlık, vatandaşın hayatının kolaylaştırılması hedefi doğrultusunda, kamu kurum ve kuruluşlarının daha yoğun bir çaba içine girmeleri amacıyla 2004 yılını ?Kaynakları Etkin Kullanma ve Maliyetleri Düşürme Yılı? ilan etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla tüm kamu kurum ve kuruluşlarına yayınlanan Başbakanlık Genelgesi'nde, 2004 yılı içinde yol gösterici olması bakımından başvurulacak tedbirler sıralandı. Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yer alan genelgede, kurumların, örgüt yapıları gözden geçirilerek, etkin olmayan birimlerin kapatılacağı veya küçültüleceği, bölge teşkilatlarının bulunduğu yerlerde, varsa il teşkilatı veya şubelerin kapatılacağı bildirildi.

Hızlı hizmet verilecek
Genelgede yer alan diğer tedbirler şöyle: ?Bürokratik işlem ve süreçler eleştirel bir bakışla değerlendirilecek, özellikle vatandaşlarla ilgili işlemler birleştirilecek, vatandaşlardan istenecek belgeler asgariye indirilip, hizmetler mümkün olan en kısa sürede sonuçlandırılacak. Hizmet sunumunda kullanılması zorunlu girdiler, asgari düzeyde tutulacak. Yatırım kararlarında, stratejik öncelikler göz önünde bulundurulacak, yatırım programında bulunmayan veya bütçede ödeneği olmayan işler için ihale, satın alma ve harcama yapılmayacak. Ağır iş makinaları, taşıt araçları ve diğer makine ve teçhizat özenli kullanılacak, bunların bakım ve tamiratları düzenli olarak yaptırılarak büyük maliyetlere ulaşan yedek parça ihtiyacının asgari düzeyde tutulması sağlanacak. Kullanılması ekonomik olmayacak derecede yıpranmış eski araçlar elden çıkarılacak, araç ihtiyacı, satın alma yerine daha çok kiralama yöntemiyle karşılanacak. Büyük savurganlık konusu olan ilaç ve malzeme giderleri sürekli kontrol altında tutulacak. Kamu gelirlerinin zamanında ve tam olarak tahsili için daha etkili yöntemler denenecek, böylece kayıp ve kaçaklar asgariye indirilecek.?

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber