Danıştay 8. Dairesi 'Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'nı durdurdu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2006 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, birliğin, ''Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'' ile ilgili Danıştayda açtığı davada, 8. Dairenin, Sağlık Bakanlığının savunmasını alıp, yeni karar verilinceye kadar yürütmenin durdurulmasına oy birliğiyle karar verdiğini bildirdi.

TTB Merkez Konseyinden yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığının ''Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı''nın duyurusunun, ''sınav tarihinden sadece 15 gün önce yapıldığı'' belirtildi.

Bakanlığın, ''KPSS ve ÜDS sınavlarının yapılmasını beklemediği'' ifade edilen açıklamada, ''Böylece, yabancı dil sınavına girmeyenler baştan elenmiş oldular. 15 günlük bir sürede adaylardan gerek bilim, gerekse sözlü sınava hazırlanmaları istendi.
14 klinik için her birine ortalama 16 asistan düşecek biçimde, toplam 222 kadro belirlendi. Geçmişte, klinik şeflerinin görüşleri alınarak açılan bu kadrolar, şimdi ise hiçbir koşul aranmadan, asistanların eğitiminde nitelik sorunlarına yol açabilecek biçimde rast gele belirlendi. Sınav jürisinin oluşturulmasında hiçbir ölçüt dikkate alınmadı. Sınavların yan daldan yapılacağı belirtilmesine karşın, o yan dal ile ilgisi olmayan ana dal şeflerinin de jüri olabilecekleri belirtildi'' denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber