Sakarya'nın sıra dışı Valisi

Haber Giriş : 28 Mayıs 2006 11:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya Valisi Nuri Okutan, yaptığı doğa sporlarıyla farklı bir yönetici portresi çiziyor. Bürokratların stres yoğunluğunun fazla olduğunu söyleyen Okutan, iş stresini yamaç paraşütü yaparak atıyor.

Yamaç paraşütü yapan, tek pervaneli micro light tipi uçak kullanan, rallilerde direksiyon başına geçen, rafting, yelken, binicilik ve tırmanış gibi sporlarla da yakından ilgilenen Sakarya Valisi Nuri Okutan, farklı bir yönetici portresi çiziyor.

Sakarya Valisi Nuri Okutan, kendisine 'sıra dışı vali' sıfatının yakıştırılmasından memnun olduğunu ifade ederek, ''Dağ, tepe çıkarak bir valinin bölgesi hakkında asla öğrenemeyeceği şeyleri bizzat gidip, yerinde gördüm, tespit ettim. Bu bir valinin yakalayabileceği en muazzam fırsatlardan biri'' dedi. Sakarya'da halkın halen deprem psikolojisini üzerinden atamadığına dikkati çeken Okutan, bu sporları yaparak aynı zamanda da halkın ilgisini bu alanlara çekmeye çalıştığını kaydetti. Vatandaşla iletişim kurmanın en kolay yolunun bu olduğunu ifade eden Okutan, şunları söyledi: ''Sakarya deprem yaşamış bir il. Yapılanmalar olmuş. Ama psikolojik olarak herhangi bir yapılandırma olmamış. Bu noktada devletin yapacağı bir çok şey çıkabilir. Benim için bunu yapmanın en kolay alanı da bu. Deprem psikolojisini üzerinden atamamış yöre halkının ilgisi bu tür sıra dışı sporlara çekerek, moral depolamalarını hedefliyorum. Onlara yol göstererek (bakın ben yapabildiysem siz de yaparsınız) dedirtmeye çalışıyorum.''

HALK KABUL ETTİ

Vali Okutan, yaptığı aktiviteler sayesinde yöre halkının gözünde alışılagelmiş vali görüntüsünden farklı çizgi yakaladığını farkettiğini söyledi. Bu durumdan memnun olduğunu anlatan Okutan, henüz 2. yılını doldurmadan halkın kendisini tümüyle kabul ettiğini vurguladı. Bu sayede halkın kendisini devlete yakın hissettiğini ifade eden Okutan, ''Vatandaş takım elbisesiyle oturduğu yerden emirler veren, masasında oturan vali görüntüsüne alışmış. Halk beni kabul etti. Halk iyice benimsesin diye çocuklarımla birlikte de bu sporları yaptım.? dedi.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber