Müfettişin şiirli sitemi, Aksu'ya kahkaha attırdı

Haber Giriş : 28 Mayıs 2006 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MÜLKİYE Teftiş Kurulu Yıllık Toplantısı'nın kapanışında, Teftiş Kurulu Müfettişi İbrahim Kalpaklıkaya'nın okuduğu şiir, başta İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu olmak üzere toplantıya katılanları kahkahaya boğdu.

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde bir haftadır süren toplantının kapanış gününde kürsüye gelen Kalpakalıkaya, şiirinde yıllık toplantı, geziler, turistler ve toplantının düzenlendiği oteldeki gözlemlerini esprili şekilde dile getirdi. Kalpaklıkaya'nın şiiri, Bakan Aksu, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel ve müfettişlere kahkaha dolu dakikalar yaşattı. Aksu toplantının kapanışındaki konuşmasında, yönetimden istenen başarının ve beklenen verimin elde edilebilmesinin, hukuk kurallarının uygulanmasına bağlı olduğunu belirtti.

'Bugün artık bu güzel ülkede işkence telaffuz dahi edilmiyor' diyen İçişleri Bakanı Aksu, bu sonucun elde edilmesinde Mülkiye Teftiş Heyeti'nin önemli rolü olduğunu bildirdi. Mülki idare amirleriyle mülkiye müfettişlerine yönelik yeni mevzuatın anlatılması ve uygulamada görülen aksaklıkların giderilebilmesi için eğitim seminerlerinin devam ettiğini kaydeden Aksu, bu kapsamda önümüzdeki hafta bin 200 kaymakam ve vali yardımcısına eğitim verileceğini söyledi.

Yönetimin kendi içinde form değiştirdikçe, denetimin de yeni arayışlara girmesinin kaçınılmaz olacağını ifade eden Aksu, toplantıda bulunan müfettişlere, 'Teftişte öncelikli hedefin hata yapmanın en aza indirilmesi olduğunu unutmayın. Bilgi birikiminizi paylaşmada cömert davranın. Sadece eleştirmek için denetim yapılmamalı, gerektiğinde takdir yoluna gidilmelidir' diye seslendi.

İşte o şiir

Bakanım sağolun/Seminere şeref verdiniz ama yandınız.../ Saymakla bitmez bizim derdimiz./ Birinci sınıf 6 bin 400 vali derken,/Aşağı düştü maaşımız sözleşmeli çöpçülerden./ Büyükler kurumlara yaman savaş ilan etti./ Teftişi kaldırmak için reformlara girişti./ İç denetim, dış denetim, hiç denetim derken/ Asıl amaç aç bırakıp kurtulmak müfettişten.

Ukrayna'dan gelmiş turistler hepsi uzun boylu./ Kimi şen şakrak dolaşırken, kimi sakin iyi huylu./Bizim muvazzaf müfettişlerimiz gelmemiş iken şeref verdi bize ebedi müfettiş Ali Soylu./Bir akşam balık restoran, öbür akşam İtalyan./12'den sonra diskonun kapısına dayan./ Kıdemli hanımefendiler nöbette olmasa, kovalanacak Ukraynalılar atlı ve yayan.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber