594 kişi sandık başında gözaltına alındı

Yurdun çeşitli illerinde, aranan şahıslar sandık başında gözaltına alındılar

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Mart 2014 17:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
594 kişi sandık başında gözaltına alındı

Adana'da aranan 350 kişi sandık başında yakalandı

ADANA'da seçimler sırasında polis, Adliye İnfaz Bürosu ile ortak çalışma yaptı.

Günler öncesinden sandık listelerini değerlendirmeye alan polis, hakkında yakalama kararı bulunanları tek tek saptadı. Şüphelilerin listeleri hazırlanıp, karakol ve okullarda görevli ekiplere dağıtıldı. Oy kullanmak için sandık başına gelen 350 kişi de yakalandı. Aranan şüpheliler işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Aydın'da 23 kişiden 6'sı tutuklandı

Aydın'ın Didim ilçesinde çeşitli suçlardan yakalama kararı bulunduğu gerekçesiyle oy kullandıktan sonra gözaltına alınan 23 kişiden 6'sı tutuklandı.

Didim'de 30 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında oy kullanma işlemleri sorunsuz olarak tamamlandı. Didim'de kurulan 157 sandıkta 45 bin 685 oy kullandı. Haklarında yakalama emri çıkartılan ve bugüne kadarda bulunamayan zanlıların yakalanması için çalışma başlan Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, haklarında arama kararı bulunan kişilerin listelerine göre seçim merkezlerinde önlem aldı. Okullara oy kullanmak için gelen zanlılar, sandık görevlilerince tespit edilerek polis ekiplerine bildirildi.

Oy kullanma işleminin başladığı sabah saatlerinden itibaren Didim'deki seçim merkezlerinde gözaltına alınan 23 kişi adliyeye sevk edildi. Çeşitli suçlardan aranan 23 kişiden 6'sı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Afyonkarahisar'da 15 kişi sandık başında gözaltına alındı

Afyonkarahisar'da bugün gerçekleştirilen yerel seçimlerde aranması olduğu bildirilen 15 kişi oy kullanmak için gittiği okullarda gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre bugün, sabah 08.00'de başlayan ve akşam 17.00'ye kadar süren seçimlerde kent merkezinde çeşitli suçlardan aranması olduğu bildirilen 15 kişinin oy verme işlemlerini gerçekleştirdikten sonra polis tarafından gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltına alınan kişilerle ilgili adli işlemlerin sürdüğü belirtildi.

Balıkesir'de 28 kişi yakalandı

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde yerel seçimlerde oy kullanmak üzere sandık başına giden ve adli makamlar tarafından aranan 28 kişi yakalandı.

Edinilen bilgilere göre, sabah 08:00'da başlayan oy kullanma işlemi ile birlikte ilçe genelinde ve köylerde bulunan toplam 377 sandıkta oy kullanmaya gelen 28 kişi, haklarında mahkemeler tarafından verilen arama kararı sebebiyle gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

Denizli'de 38 kişi yakalandı

DENİZLİ'de çeşitli suçlardan polis tarafından aranan 38 kişi, oy kullanmak için gittikleri sandık başlarında yakalandı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, çeşitli suçlardan aranan kişileri yakalamak için oy kullanacakları sandıklarda önlem aldı. Aranan kişiler, oylarını kullandıktan sonra sandıkta kendilerini bekleyen polisler tarafından gözaltına alındı. Sabahtan bu yana polis bölgesinde çeşitli suçlardan aranan 38 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların, yarın adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Edirne'de 47 kişiden 15'i tutuklandı

Edinilen bilgiye göre, kent merkezindeki okullarda görevli polis ekipleri, yaptıkları incelemede, oy kullanmaya gelen 25 kişinin çeşitli suçlardan arandığını belirledi.

Gözaltına alınan zanlılar, Edirne Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 9'u tutuklandı.

Keşan ilçesinde de oy kullanmaya giden 22 kişinin çeşitli suçlardan arandığını tespit edildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, Keşan Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6'sı tutuklandı.

Erzurum'da 16 kişi gözaltına alındı

Erzurum merkezde 30 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde oy kullanmak için sandık başına giden ve daha önceden çeşitli suçlardan aramaları bulunan 16 kişi gözaltına alındı.

Okul girişlerinde polis kontrolünden geçen şahısların yapılan kimlik kontrollerinde arandıkları öğrenildi. Aranan şahısların gözaltına alınması kısa süreli gerginliğe neden oldu. Gözaltına alınan şahıslar ifadeleri alınmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Öte yandan Erzurum'un Palandöken ilçesinde de başkasının yerine oy kullanan 1 kişi gözaltına alındı.

Isparta 24 kişi, sandık başında yakalandı

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çeşitli suçlardan aranan kişilerin yakalanması için, bu kişilerin oy kullanacakları okullarda beklemeye başladı.

Seçim görevlilerinin, aranan kişilerin oy kullanmaya geldiklerini polise bildirmesinin ardından ekipler, aranan kişileri oy kullandıktan sonra gözaltına aldı.

Bu şekilde gözaltına alınan 24 kişiden 16'sı savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. 8 kişi ise çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Karabük'te 30 kişi gözaltına alındı

KARABÜK'te haklarında çeşitli suçlardan yakalama kararı bulunan 30 kişi, oy kullanmak için gittikleri sandık başında gözaltına alındı. Çeşitli okullardaki sandıklarda oy kullandıktan sonra polis ekiplerince yakalanan 3'ü kadın 30 kişi, daha sonra adliyeye sevk edildi.

Kırklareli'de 3 kişi gözaltına alındı

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, okullardaki sandık başlarında görevli polis ekipleri, yaptıkları incelemede, oy kullanmak için gelen 3 kişinin farklı suçlardan arandığını belirledi. Gözaltına alınan zanlılar, Kırklareli Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Zanlıların, ifadelerinin alınmasının ardından savcılığa sevk edileceği bildirildi.

Ordu'nun Fatsa ilçesinde 20 kişi yakalandı.

Sabah saat 07.00'de başlayan oy verme işlemi sırasında sıkı güvenlik önlemleri alan Fatsa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çeşitli suçlardan aranan 20 kişiyi gözaltına aldı. Alınan bilgiye göre, ilçenin çeşitli okullarında vatandaşın emniyetini sağlamak amacıyla görev yapan ekipler, bir yandan da aranan şahısları takip etti.

Tutuklanacaklarından habersiz oy vermeye gelen şahıslar emniyet güçleri tarafından kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındılar.

AJANSLAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber