Yemedik kenara koyduk

Bireysel Emeklilik Sistemi'ne getirilen yüzde 25'lik devlet katkısı vatandaşları tasarrufa yöneltti. Uzmanlar, şimdiden 4 milyon 384 bin kişiyi bulan sistemin 2014 sonunda 33 milyar liralık fon büyüklüğüne ve 5 milyon katılımcıya ulaşacağını söyledi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 31 Mart 2014 09:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yemedik kenara koyduk

CEVAT KIŞLALI

Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) getirilen yüzde 25 devlet katkısı vatandaşları tasarrufa teşvik etti. Özellikle BES'e yüzde 25 devlet katkısının eklenmesiyle 12 milyar lirayı aşan fon büyüklüğü de giderek artıyor. Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM) Mart ayında 4 milyon 384 bin kişinin toplam fon tutarı 26 milyon liraya ulaştı. Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Mehmet Bostan, Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) 2014 yılı hedeflerine ilişkin '2014 yılı bütçesinde devlet katkısı için 1,95 milyar lira ödenek ayrılmış durumda. Bu miktarı da göz önünde bulundurarak bir hesap yaptığımızda, 2014 sonu beklentimiz 33 milyar fon büyüklüğü ile 5 milyon kişiyi aşan katılımcı sayısı' dedi.

DEVLET KATKISI ETKİLİ

Bostan, Türkiye'de BES'in istenilen ve hedeflenen düzeye gelmesi için kurumsal katılımların artması gerektiğini belirtti. Bostan, geçen yıl devlet katkısının da büyük desteğiyle BES'in hızlı bir büyüme kaydettiğini ve özellikle katılımcı sayısındaki artışın beklentileri karşılamış olsa da sistemdeki kurumsal katılım seviyesinin halen düşük seyrettiğini söyledi.

GENÇLER ARTTI

Bostan, yüzde 25 devlet katkısıyla yakalanan büyüme ivmesinin, sektöre ciddi oranda özellikle genç yaşlardaki katılımcıların sisteme dahil olması ile artarak devam edeceğini dile getirdi. Bostan, devlet katkısının bir diğer hedefi olan sistemi tabana yayma ve farklı kitlelerin sisteme katılımını sağlama konusunda da büyük aşama kaydedileceğini beklediklerini ifade etti.

Katkı payı 22.6 milyar TL

BES'in 2013 yılında büyük bir başarı hikayesine imza attığını ve devlet katkısı aşkına kendi rekorlarını alt üst ettiğini anlatan Bostan, 'İlk iki ayın sonundaki rakamlar itibariyle, BES'in bu yıla da yine büyük bir hızla başladığını söyleyebiliriz. Yılbaşından itibaren toplam katkı payı üretim hacmi 834 milyon lirayı aştı. Böylece toplam katkı payı tutarı 22,6 milyar lira olarak gerçekleşmiş durumda. Ayrıca yılbaşından itibaren sistemdeki toplam fon büyüklüğü artışı geçen seneye kıyasla aynı seviyede gerçekleşerek 920 milyon lirayı buldu' şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber