Katliam yapılan TÜİK binası başka yere taşındı!

TÜİK Kars Bölge Müdürlüğü personeli, yeni hizmet binasında göreve başladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2014 13:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Katliam yapılan TÜİK binası başka yere taşındı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kars Bölge Müdürlüğü personeli, yeni hizmet binasında göreve başladı.

Kars Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, saldırının ardından yapılan çalışmalar kapsamında TÜİK Kars Bölge Müdürlüğü'nün Atatürk Caddesi'ndeki eski hizmet binasının kira sözleşmesinin feshedildiği, tahliyenin ardından mülk sahibine teslim edildiği ve eski haline dönüştürülmesi için tadilat çalışmalarına başlandığı belirtildi.

Eski binada bulunan ofis malzemelerinin hurdaya ayrıldığının ve yeni hizmet binası için alınan mobilya ve ofis malzemelerinin teşrif edildiğinin belirtildiği açıklamada, "İş ve işlemlerin sorunsuz yürütülmesi amacıyla binaya yeniden elektrik, telefon ve internet hatları çekilmiştir. TÜİK Bölge Müdürlüğü kütüphane envanterine kayıtlı olan bin 512 adet kitap, Kafkas Üniversitesi'ne teslim edilmiştir. Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı ve Kars Belediyesi'nce imzalanan protokol ile Kars Belediyesi eski hizmet binası TÜİK Bölge Müdürlüğü'ne tahsis edilmiştir. TÜİK Bölge Müdürlüğü yeni hizmet binasında, güvenlik sistemi kurulmuş olup, binada güvenlik güçleri görevlendirilmiştir. TÜİK Bölge Müdürlüğü, raporlu olan personeller haricinde tüm çalışanları ile birlikte yeni hizmet binasında hizmet vermeye başlamıştır" denildi.

Meydana gelen olayda mağdur olan personele ve ailelerine yönelik yapılan çalışmalara da değinilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Elim olayda görev şehidi olan personel yakınlarımızın kurumdaki maaş, istihdam, ödenek ve diğer haklarına yönelik işlemler yapılmış olup, valiliğimiz ve Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı'nca şehit personellerimizin aileleri için Türkiye çapında yardım kampanyası başlatılmıştır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca görevlendirilen psikologlar, tüm personelle birebir ve toplu görüşmeler yaparak moral ve motivasyon açısından personele gerekli destek sağlanmıştır."

- Olay

Kars'ta 19 Mart'ta Atatürk Caddesi'ndeki TÜİK Bölge Müdürlüğüne gelen ve kurumda sosyolog olarak görev yapan Veysi Erim (33), Bölge Müdürü Mehmet Tolon'un da aralarında bulunduğu 6 kişiyi silahla öldürmüş, bir kişiyi yaralamıştı. Görevlilerin ikna etmeye çalıştığı Erim, intihar etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber