Emniyet'e 'bin nasihat yerine bir musibet' yetti

Haber Giriş : 30 Mayıs 2006 09:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saldırıya uğrayan Danıştay 2'nci Daire üyelerine, "çağrılı koruma" sistemini yeterli bulan Ankara Valiliği, tehdit alan 12'nci Daire Başkanı Yücel Irmak için sürekli yakın koruma verdi.

Saldırıya uğrayan Danıştay 2'nci Dairesi üyelerine, türban kararından sonra, polisin sadece çağrıldığında geldiği "çağrılı koruma" sistemini yeterli bulan Ankara Valiliği, tehdit alan 12'nci Daire Başkanı Yücel Irmak ve üyeler için sürekli yakın koruma verdi. Memurların aldığı disiplin cezalarına karşı açılan davalara bakan 12'nci Daire Başkanı Irmak'ı n, 2'nci Daire'ye yapılan saldırıdan sonra, "sıra sizde" şeklinde tehdit telefonları aldığı ortaya çıkmıştı.

BU KEZ BEKLETMEDİLER
Alınan bilgiye göre Irmak, kendisine tehdit telefonları geldiğini Danıştay Başkanlığı'na iletti. Danıştay yönetimi, 2'nci Daire'ye yönelik tehditlerde olduğu gibi Ankara Valiliği'ne başvurarak, 12'nci Daire Başkan ve üyeleri için koruma istedi. 12'nci Daire Başkanı Yücel Irmak'a yönelik, "şimdi de sıra sizde" şeklindeki tehdit telefonları, Vakit Gazetesi'nin yayınlarını yeniden gündeme getirdi. Gazete, 2'nci Daire'nin türbanlı öğretmen kararına yönelik yayınlarında, 12'nci Daire'nin de memurlarla ilgili bazı kararlarını sert bir dille eleştirmişti.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber