58 yaşında lise mezunu oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2006 14:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri'de lise okuyan torunlarının yardımı ve boş zamanlarında lise ders kitaplarından çalışarak sınavlara hazırlanan Kadir Şeref isimli vatandaş, 58 yaşında lise mezunu oldu.

Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü'nde 112 Acil Sağlık ekibinde ambulans şoförlüğü yapan 58 yaşındaki Kadir Şeref, zamanında maddi sıkıntılardan dolayı okuyamadığını belirterek, yıllardır içerisinde bir eksiklik olarak kalan okuma isteğini sonlandırdığını söyledi. Sürekli açık öğretim sınavlarını takip ettiğini kaydeden Şeref, "Okul çağımda ailemin maddi sıkıntılarından dolayı okuyamamıştım. Çalışarak aileme katkıda bulunuyordum. Ortaokulu bitirdikten sonra iş hayatına atılarak okul hayatımı sonlandırmıştım. Okumak içimde hep bir eksiklik olarak kalmıştı. Sürekli açık öğretim sınavlarını takip ettim.

Çevremdekiler 'Ne yapacaksın bu yaştan sonra okumayı' dediler. Ama ben onların söylediklerine bakmayıp, sürekli açık öğretim sınavlarını takip ettim. Evde boş zamanlarımda lise ders kitaplarından konulara çalışarak sınavlara hazırlandım. Tabii torunlarım da sınava hazırlanırken bana yardımcı oldular. En sonunda sınavlara girdim ve 58 yaşımda liseyi bitirdim" dedi.

Günümüzde gençlerin okuma azmi içerisinde olmadıklarını kaydeden Şeref, "Gençlerimize bakıyorum: Hep parklarda, kafeteryalarda arkadaşları ile geziyorlar. Aileleri sabah evden okula diye gönderiyorlar ama onlar okul yerine gezmeyi, vakit geçirmeyi seçiyorlar. Eğer şu anda gençlerin ellerindeki imkanlar bizim zamanımızda olmuş olsaydı, belki de şimdi daha değişik makamlarda olurduk. O yüzden gençlerimize biz büyükler olarak 'Elinizdeki imkanları iyi değerlendirin, okuyun. İleride çok pişman olmadan, iş işten geçmeden mutlaka okuyun' diye söylüyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber