Dezavantajlıların istihdamına 30 milyon avro hibe

"Dezajantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Nisan 2014 22:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dezavantajlıların istihdamına 30 milyon avro hibe

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı'nın ortak yürüttüğü hibe programı kapsamında, "dezavantajlı" olarak değerlendirilen yoksul, engelli, roman, göç mağduru ve eski mahkumların sosyal entegrasyonuna ve istihdam edilmelerine yönelik projelere 30 milyon avro hibe sağlanacağı bildirildi.

"Dezajantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı"nın tanıtım toplantısı Yaşar Üniversitesi'nde yapıldı.

Toplantıya katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı, Bilişim ve İnsan Kaynakları Daire Başkanı Alper Zeytun, Türkiye'de son yıllarda "sosyal dışlanma ile mücadelenin" arttığına dikkati çekti.

Zeytun, Türkiye'de sosyal politika algısının 2000'li yıllardan sonra dünyadaki gelişmelere paralel olarak değiştiğini belirterek, "2000'li yıllardan önce bütçeden sosyal politikalara ayrılan pay yüzde 9 civarındayken 2000'li yıllardan sonra bu oran yüzde 17'lere kadar çıktı" dedi.

Genel bütçeden ayrılan payın yanı sıra Türkiye'de sosyal politikaları verilen öneme dikkati çekmek için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın kurulduğunu hatırlatan Zeytun, "Şimdi sosyal politika gereği, 'dezavantajlı' diye tabir edilen vatandaşlarımızın sosyal entegrasyonu ve istihdamına yönelik projelerin desteklenmesi için 30 milyon avro fon ayrıldı. Bunun 9 milyon avrosu roman vatandaşlara, 21 milyon avrosu ise diğer dezavantajlı vatandaşlara yönelik projelere sunulmak üzere ayrılmıştır" diye konuştu.

Zeytun'un konuşmasının ardından katılımcılara, söz konusu hibe programı için proje hazırlama koşulları, proje hazırlarken dikkat edilmesi gereken hususlar ve kabul edilme şartları konusunda bir sunum yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber