Köy halkı, bu öğretmenlerin tayin edilmesini istemiyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Mayıs 2006 09:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
BÖYLE ÇALIŞANLAR ÖĞRETMENLERDE VAR

Kayseri ili İncesu İlçesi Tahirini köyündeki 14 öğretmenin gurur verici çalışmaları?

Okul müdürü Mustafa Sönmez'in etrafında kenetlenen öğretmenler, 5 yılda adeta köyün makuz talihini değiştirdi. Her yıl yeni bir proje geliştirdikleri gözlenen köy öğretmenleri 3 yıl önce başlattıkları ?Mideye değil Geleceğe Yatırım? projesiyle köyde adet olan Hac yemeğini kaldırarak, edecekleri masrafla okullarına bilgisayar almalarını sağlamaya başlayarak, 3 yılda 14 bilgisayarlı bir laboratuar oluşturmayı başaran öğretmenler bu kampanyayı hem gelenek haline getirdiler, hem tüm Türkiye ye örnek oldular, hem de okullarının bir çok ihtiyacını gidermeye başladılar.

Bu yılda Almanyanın Giessen şehrine bağlı Clemens ? Brentano Avrupa okuluyla kurdukları iletişim sayesinde kardeş okul projesini imza noktasına getirdiler. Şu günlerde söz konusu okul idareci ve öğretmenleri ile birlikte Almanya eğitimden sorumlu eyalet temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 4 kişilik bir heyetin Kayseri'ye gelerek okullarını ziyaret ettiğini ve eğitim olanaklarını yerinde inceledikleri belirtilirken projenin önümüzdeki Cuma günü hayata geçirileceği vurgulandı. Projeye aday 400 avrupa okulu arasından kendi imkanları ve gayretleri sayesinde seçilen 17 ülke okulundan biri oldukları için son derece onur duyan Tahirini İlköğretim okulu öğretmenleri, Şimdi her sene değişik bir ülkede düzenlenecek olan Avrupa günlerine katılacak olmalarının heyecanıyla birlikte finans sorununu aşmaya çalışacaklar. Öğrencilerin daha % 30 unun bile kayseri şehir merkezini göremezken, Avrupa ya gidecek olmaları okul öğrencilerini bir rüya alemine daha şimdiden sardı bile.

Yaklaşık 6 sene önce de kendi okullarını, kurdukları dernek vasıtasıyla elde ettikleri bağışlarla yatırmaya başlayan okul idareci ? öğretmen ve velileri bunu 2 yıl gibi kısa bir sürede başararak, her türlü eğitim teknolojisini de okullarında bulunduran ve bundan öğrencilerin istifade ettikleri bildirilmektedir. OKS sınavına giren 7 öğrencilerinin de sınavda başarılı olmaları hem okul yönetiminin, hem de velilerin gurur kaynağı olmaktadır. Böyle bir öğretmen grubuna sahip oldukları için çok şanslı olduklarını vurgulayan köy halkı, hiçbir öğretmenlerinin tayinlerinin çıkmamasını istedikleri, zira köylerini bu öğretmen kadrosuyla neredeyse makuz talihlerinin değiştiği dile getirilmektedir. Yörede neredeyse köylerini adı duyulmazken şimdi bu öğretmenlerle Avrupa da dahi köylerini tanıyanların olması köy halkını ayrıca onurlandırdığı belirtilirken, Okul idaresi ve öğretmenlerine her gün dua ettikleri köy halkınca özellikle dile getirilmektedir.

Haber Gönder yoluyla yazan: Tescilli

Haber Gönder yoluyla yazan: Tescilli

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber