Maliye uzmanlarından lojman raporu

Maliye uzmanları, Ak Parti hükümetinin, öncelikli reform alanlarından biri olarak ele aldığı kamu lojmanlarını masaya yatırdı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Nisan 2014 07:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Maliye uzmanlarından lojman raporu

Aysel ALP

Maliye Uzmanları Derneği bünyesinde kurulan Maliye Araştırmaları Merkezi'nin hazırlıklarını sürdürdüğü Kamu Konutları/Lojmanlar başlıklı raporda, lojman sisteminde yapılan yanlışlar, adaletsizlikler ile çözüm önerilerinin yer alması bekleniyor.

Maliye Uzmanları Derneği, üyeleri ve akademisyenler aracılığıyla Maliye politikası ve kamu mali yönetimine ilişkin sorunları tespit etmek ve çözümler geliştirmek, araştırmalar yaparak kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla Maliye Araştırmaları Merkezi kurdu.

Maliye Uzmanları Derneği yönetimi, dernek olarak da kamuoyunu bilgilendirmek için daha önce 'ombudsmanlık' ve 'yeni anayasada yer alması gereken mali hükümler' başlıklı iki çalışma yaptıklarını anımsattılar. Ancak bu tür çalışmalara daha kurumsal bir nitelik kazandırmak için Araştırma Merkezi oluşturduklarını belirterek, "Benzeri araştırma merkezileri ağırlıklı biçimde üniversite ya da sivil toplum örgütleri bünyesinde teşekkül ediyor. Böyle bir merkezin kamuda çalışan uzmanların üye olduğu bir dernek bünyesinde olmasının bazı kısıtları olacağının bilincindeyiz. Ancak bazı teknik konularda polemiklerden uzak biçimde kamuoyunun sağlıklı biçimde bilgilendirilmesini hedefliyoruz. Kamu mali yönetiminin omurgasını oluşturan Maliye Uzmanlarının yanısıra akademisyenler ve diğer kariyer meslek mensuplarının da çalışma ve raporlarını Merkez Aracılığı ile yayınlayacağız. Hazırlayacağımız raporların önemli bir boşluğu dolduracağına inanıyoruz" dediler.

Maliye Uzmanları Derneği Maliye Araştırmaları Merkezi'nce hazırlanan ilk raporun "Kamu Konutları/Lojmanlar" başlıklı olacağı belirtilirken, sonraki aşamada bütçe, gelir politikaları, mali disiplin, kamu hesapları, karapara aklama ve terörün finansmanı, kamu taşınır ve taşınmaz malları yönetimi, mali istatistikler gibi üst başlıklarda mesleki ve akademik içerikli çeşitli raporların hazırlanması ve kamuoyu ile paylaşılması planlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber