4 kente 'Bilkent kampusu' kurulacak

Haber Giriş : 31 Mayıs 2006 10:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilkent Üniversitesi, Doğu ve Güneydoğu'da eğitim atağına hazırlanıyor. Seçilen 4 ilde, 'Bilkent kampusleri' kurulacak. Ankara Bilkent'in mini modelleri Malatya, Şanlıurfa, Van ve Erzurum'da açılacak. Okullarla ilgili tasarı, dün TBMM'ye sunuldu.

Bilkent Rektörü Prof. Dr. Ali Doğramacı, her kampus için ilk yatırım olarak 47 milyon dolar harcanmasının planlandığını, yine her kampusun yılda 6 milyon dolar sübvanse edileceğini bildirdi. Doğramacı, "Bu okullar Türkiye'nin dünyayla yarışında yeni atılım olacak ve Türkiye dünya ile yarışını bölgeden yapacak" dedi.

LABORATUVAR OKULLAR

Eğitim Bilimleri Enstitüsü odaklı kampuslerde, ilk ve ortaöğretim düzeyinde 'laboratuvar okullar' ile lojman, sağlık merkezi, misafirhane gibi her türlü sosyal tesis yer alacak. Bilkent'in uluslararası BUPS modeli uygulanacak bu okullarda, 10. sınıftan 11. sınıfa geçişte Cambridge sınav türü uygulanacak ve mezuniyette Bakalorya zorunlu olacak.

BÜROKRAT ÇOCUĞUNA BURS

Bu okulların kontenjanı her il için 700'ü burslu 1000 çocuk olarak planlandı. Bu kampusler aracılığıyla bölge, yeni bir açılım ve cazibe merkezi haline getirilecek. Sınavla verilecek bursta öncelik bölgeye giden öğretmen, hakim, doktor, mühendis çocuğuna olacak. Yatılı öğrenci kabul edilmeyecek. Anne-babası bölgeden ayrılan çocuğun da okulla ilişiği kesilecek.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber