'En iyi öğretmenleri doğuya çekeceğiz'

Haber Giriş : 01 Haziran 2006 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Doğramacı iddialı: "Altı yıldır Bilkent'te yetiştirip Robert'te, ABD'de staj yaptırdığımız öğretmenleri doğuya çekeceğiz"

Bilkent Üniversitesi'nin Erzurum, Malatya, Şanlıurfa ve Van'da, içinde özel ilköğretim okulu ve liseler olan eğitim kampusları kurmasına ilişkin tasarı TBMM gündeminde. Tasarıyla ilgili olarak Milliyet'e açıklamalar yapan Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Doğramacı, şunları söyledi:"Tuğlayla, betonla iyi eğitim olmaz. İyi öğretmen gerekir. Biz 2000'den bu yana öğretmen yetiştiriyoruz Bilkent'te. Bunlar aynı zamanda Bilkent Hazırlık Okulu'nda staj yapıyorlar. Robert Koleji gibi okullarda da staj yapıyorlar. Son stajları ise ABD'de oluyor. Şanlıurfa, Van, Erzurum, Malatya'da aynı zamanda eğitim enstitüleri kuracağız. İlkokul ve liselerde, bizim Ankara'da yetiştirdiğimiz öğretmenler ve Türkiye'nin en iyi öğretmenleri çalışacak. Biz yetiştirdiğimiz öğretmenlere sorduk, 'Doğuya gider misiniz?' diye. Yarısından fazlası 'Gideriz' dedi."

"Ankara'dan iyi olacak"
Prof. Dr. Doğramacı şözlerini şöyle sürdürdü: "Nasıl biz Bilkent'e New York'ta yaşayan hocayı getirdiysek, Türkiye'nin en iyi öğretmenlerini de doğuya götüreceğiz. Ankara, İstanbul'daki en iyi öğretmenler kapı gibi gidecek oraya. Ankara'nın batısında iyi okullar ve öğretmenler var. Doğuda yok. Ülkenin öteki yarısında da neden olmasın? Bu okullar Ankara'daki okuldan daha iyi olacak. Öğrencileri Türkiye'nin her yerinden kabul edeceğiz."

İlki Bilkent Erzurum
Prof. Dr. Doğramacı, bu okullara 1000 öğrenci alacaklarını, en az 750'sinin tam burslu olacağını kaydederek, "Burssuz bölüme yeterli başvuru olmasa ya da biz yeterli öğrenci seçemesek de burslu bölüm en az 750 olacak. Zamanla 800, 820 de olabilir" dedi. Prof. Dr. Ali Doğramacı, yasa çıkar çıkmaz ilk olarak Bilkent Erzurum'un temelini atacaklarını bildirdi. Her kampusun her yıl 6 milyon dolarlık bir desteğe ihtiyacının olacağını belirten Prof. Dr. Doğramacı, "Yardımlara açığız" diye konuştu.

Prof. Dr. Doğramacı, "4 ile de birer küçük Bilkent kuracağız. Öğretmenler, bir yandan eğitimlerine devam edecek, doktora ve mastır yapabilecekler, bir yandan öğretmenlik. Mesleki tatmin de en üst düzeyde olacak, maddi tatmin de. Dünyaya oynuyoruz" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Doğramacı, "Bu zamana kadar devlet neden bu projeyi yapamadı? Neden Bilkent'e iş düştü?" sorusuna, "Devlet neden Bilkent'i yapamadıysa doğuda da bu işi o nedenle yapamadı. Biz şimdi yapacağız. Başkaları da yapabilir. 4 ile biz gidiyoruz. Doğuda daha çok il var" yanıtını verdi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber