Vali'den kaymakamlara öğüt: Halkın adamı olun, halkın arasında gezin

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2006 13:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl, ilçe kaymakamlarına seslenerek, "Halkın adamı olun, halkın arasında gezin, halka devletin yanında olduğunu hissettirin" dedi.

Vali Gözlügöl, ilçe kaymakamlarıyla istişare toplantısında bir araya geldi. Tarım İl Müdürlüğü konferans salonunda kaymakamlara seslenen Vali Gözlügöl, kaymakamların devletin ülkenin en ücra köşesindeki temsilcileri olduğunu, dolayısıyla devletin şefkatli ellerinin kaymakamlar vasıtasıyla halka yansıdığını vurguladı. Avrupa Birliği sürecinde olan Türkiye'nin bazı alışkanlıklarını artık değiştirmesi gerektiğini ifade eden Gözlügöl, eğitim ve sağlık alanında bir çok eksiklikler bulunduğunu, bir an önce bu mesafenin kapatılması gerektiğini dile getirdi. Türkiye'nin hiçbir zaman 3. dünya ülkesi bir ülke olmadığını, kaynaklarının bulunduğunu, önemli olan bu kaynakların yerinde ve zamanında kullanılması olduğunu kaydeden Vali Gözlügöl, nüfusun 72 milyon olmasının çok güçlü bir ülke olduğumuz anlamına gelmediğini, öncelikle nitelik ve donanım olarak yeterli hale gelinmesi gerektiğini kaydetti. Vali Gözlügöl, konuşmasında kaymakamlara şu tavsiyelerde bulundu:

"Ortak kullanım alanları halkın malıdır. Bırakın buralara halk gelsin. Halkın malını halka vermezseniz halk ona sahip çıkmaz. Halk ile aranızda duvar örülmesine müsaade etmeyin. Sabah işe gelirken bir esnafın yanına uğrayarak çayını için, sohbetini alın. Halk ancak o zaman size güvenir. Hala hükümet konaklarının yerini bilmeyen var. Halkın yüzünüzü sadece tören ve kutlamalarda görmesine izin vermeyin. Parayı bankada bekletmeyin. O para halkın parasıdır ve onlara harcayın. bankalarla çalışmayın. Denetim çok önemlidir. Gerektiğinde bir zabıta, bir polis memuru olun. Sokakta gezin görün, inceleyin, denetleyin. Bir bakın bakalım ne olup ne bitiyor. Hastaneleri sık sık ziyaret edin. Hastalarla konuşun. O insanlar acı çektikleri, ihtiyaç duydukları için oradadırlar. Onların yanında olduğunuzu hissettirin."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber