Değişmeyen bir ÖSS klasiği: Sınıflar bomboş

Haber Giriş : 02 Haziran 2006 07:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Lise son sınıf öğrencilerinin büyük bölümü, hayatlarını değiştirecek ÖSS'ye sayılı günler kala daha fazla çalışmak
için rapor alınca sınıflar boşaldı. Özellikle dershanelerde yoğunluğun arttığı bu dönemlerde öğrenciler, devamsızlık haklarını kullanarak ya da en fazla 25 günlük rapor alarak tamamen kendini ÖSS hazırlığına veriyor.

Öğrenciler sınava bir ay kala sınıfları boşaltırken, okullarına neredeyse hiç uğramıyor. Sınıf Geçme Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle özel hastanelerden alınan raporların da geçerli olması sınıfların daha hızlı boşalmasına neden oldu. Bazı liselerin müdürleri, "Öğrencilerin bazıları hem aldıkları sağlık raporunu ve devamsızlık haklarını kullanarak okula son dönemde neredeyse hiç uğramıyor. Şu anda sınıflarda öğretmenler birkaç kişiye ders veriyor. Aslında rapor alan öğrencilerin hepsinin ders çalıştığını düşünmüyoruz" dedi.

'Toplum pskikolojisi'
Konya Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, sınıfların boş olmasını şöyle yorumladı: "Hepsi sınava mı hazırlanıyor? Hayır. Öğrenciler toplum psikolojisiyle hareket edip rapor alıyor. Bazıları rapor aldıktan sonra sivil kıyafetiyle okulun önünden hiç ayrılmıyor."

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber