Gökçek'le Kılıç'ın 'işçi çıkarma' tartışması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2006 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ASKİ'de çalışan 300 işçiyi "çalışmadıkları" gerekçesiyle işten çıkaracağını açıklayınca karşısında Türk- İş Başkanı Salih Kılıç'ı buldu. Kılıç, Gökçek'i, belediye hizmetlerini "düşük maliyetle yandaşlarına peşkeş çekmeye" çalışmakla suçladı.

Ankara Sheraton Otel'de düzenlenen Foto Muhabirleri Derneği'nin ödül töreninde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Türk-İş Başkanı Salih Kılıç arasında "işçi çıkarma" tartışması yaşandı.

Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, Türk-İş Başkanı Salih Kılıç ve DYP Genel Başkan Yardımcısı Saffet Arıkan Bedük bir arada sohbet ederken, Kılıç, Gökçek'in ASKİ'de görev yapan 300 işçinin işten çıkarılmasına ilişkin kararının yanlış olduğunu söyledi. Bunun üzerine Gökçek, "işçilerin çalışmadığını" öne sürerek, kararını savundu.

Yaşanan tartışmayı ANKA'ya anlatan Kılıç, şunları söyledi:

"Ben, ATO Başkanı Sinan Aygün, DYP Genel Başkan Yardımcısı Saffet Arıkan Bedük ve Gökçek aynı yerde sohbet ediyorduk. Ben sayın Gökçek'e, ASKİ'deki işçilerin işten atılmaması gerektiğini söyledim. Bunun üzerine kendisi, söz konusu işçilerin 'çalışmadığını' öne sürdü. Ben 'atmayın' dedim, o 'çalışmıyorlar atacağım' dedi. Tartışmaya konu olan işçiler 24-25 yıllık işçiler. Bu işçilerin çalışmadığını ileri sürüyor. 24 yıllık işçi nasıl çalışmaz, bunu anlamak mümkün değil. Sayın Gökçek diyor ki, 'işçiler fazla mesai almadıkları için çalışmıyormuş.' Bunun için işten çıkaracakmış. Bunu da anlamak mümkün değil. Üstelik toplu çıkaramıyor, 29, 29 çıkaracağını söylüyor. Bunu yaparak yasaları ihlal etmeyecek kendince. 'Çıkaracağım' dedi. Ben de, 'Benim adım Salih Kılıç yapacağımı bilirim' diye tepki gösterdim."

EKMEKLE OYNUYOR"

Kılıç, Gökçek'in insanların ekmeğiyle oynadığını belirtirken, çalışmayan işçilerin iş kanununda tanınan yetkiler ışığında görevine son verilebileceğini söyledi.

Gökçek'in amacının "belediye hizmetlerini özelleştirme ve düşük maliyetle yandaşlara peşkeş çekme" olduğunu ileri süren Kılıç, "Aslında amaç burda düşük ücretle yandaşlara peşkeş çekme. Özel sektöre devretmeyi planlıyor. 24 yıllık adam nasıl çalışmaz, bu geçerli bir mazaret değil. Üstelik bu yaklaşım şık da değil" dedi.

Gökçek'in önümüzdeki yıl fotoğraf yarışmasına katılacağını söylediğini belirten Kılıç, kendisinin de sırf işçi çıkarılması yüzünden Gökçek'i protesto edeceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber