İstanbul'u kana bulayacaklardı!

İstanbul'da eylem arayışında oldukları iddia edilen 4 terör örgütü üyesi, 2 otomatik tüfek, 1 tabanca ve uzaktan kumandalı bomba ile ele geçirildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Nisan 2014 20:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul'u kana bulayacaklardı!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin koordinesinde, dün il genelinde yapılan çalışmalar neticesinde, eylem arayışları içerisinde olan sol bir terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda, örgüte ait malzemeleri saklayan 4 şüpheli şahsın yakalandığı bildirildi.

Açıklamada, şüphelilerle birlikte ruhsatsız Kalaşnikof marka 2 otomatik tüfek, 1 tabanca, 5 şarjör, 5 mermi, 1 patlamaya hazır vaziyette uzaktan kumandalı, parça ve basınç etkili el yapımı bomba, 2 kar maskesinin ele geçirildiği kaydedildi.

1 Mayıs Öncesi Yoğunlaşan Operasyonlarda 2 Kalaşnikof Silah Ve 1 Tabanca Ele Geçirildi

İSTANBUL Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından dün sol bir terör örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. Nurtepe'de düzenlenen operasyonda 4 kişi gözaltına alınırken, 2 Kalaşnikof marka uzun namlulu silah ile 1 tabanca ele geçirildi. "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" öncesi çıkabilecek provokatif eylemleri engellemek için düzenlenen operasyonda ele geçirilen silahlar incelenmek üzere Kriminal Şube Müdürlüğü'ne gönderildi.

EMNİYET'İN AÇIKLAMASI

Operasyonla ilgili olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri koordinesinde 28.04.2014 tarihinde il genelinde yapılan çalışmalar neticesinde, eylem arayışları içerisinde olan sol bir terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda, örgüte ait malzemeleri saklayan 4 şüpheli şahıs, 2 adet Kalaşnikof marka 7.62 mm çapında otomatik tüfek, 1 adet Baretta marka 9 mm çaplı tabanca, 5 adet silahlara ait şarjör, 5 adet 7.62 mm çaplı fişek, 1 adet patlamaya hazır vaziyette uzaktan kumandalı, parça ve basınç etkili el yapımı bomba, 2 adet kar maskesi ile birlikte yakalanmıştır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber