Kaymakam'ın çilek bahçesi

Haber Giriş : 03 Haziran 2006 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya Hadim İlçe Kaymakamı, bölge çiftçisini alternatif ürünlerin verimliliğine ikna etmek için hükümet konağının bahçesini çilek bahçesi haline getirdi. Çilekler meyve vermeye başladı.

Konya'nın Hadim İlçesi Kaymakamı Zekai Erdem, hükümet konağının bahçesinde, bölge halkı için önemli gelir kaynağı olacağına inandığı çileklerin tanıtımı için örnek bahçe kurdu.

Erdem, tarıma elverişli olmayan dağlık yapısıyla bilinen Hadim'deki çiftçilerin, son yıllarda bölgenin sağlık yapısını tarımsal açıdan avantaja dönüştürme adına önemli adımlar attığını belirtti.

YENİ ÜRÜNE İHTİYAÇ VAR

Bölgenin 600 ile 2 bin metre arasında farklı yükseltilere sahip olmasının, kiraz üretiminde Hadim köylülerine ciddi gelir sağladığını anlatan Erdem, ancak, fakir dağ köylülerinin yaşam standardını yükseltmek ve daha fazla katma değer yaratmak için, yeni alternatif ürünlere ihtiyaç duyulduğunu anlattı. Erdem, çiftçilere örnek olmak ve yol göstermek için Kaymakamlık olarak yoğun çalışma içine girdiklerine dikkat çekti.

FİDELER MEYVE VERDİ

Erdem, geçtiğimiz yıl, ilçedeki Aladağ bölgesinde deneme üretimleri yapılan ve başarıya ulaşan çilek üretimini yaygınlaştırabilmek için formül arayışına girdiklerini belirterek, şunları kaydetti: ''Vatandaşa alternatif ürünleri nasıl tanıtabiliriz diye düşünürken, köylünün en çok geldiği yer olan hükümet konağının bahçesine örnek bahçe kurmaya karar verdik. Hükümet konağımızın bahçesine, çiftçilerin alternatif ürünleri görmesi için örnek bahçe oluşturduk. Burada çilek başta olmak üzere yeni kiraz ve elma çeşitlerini de deniyoruz.'' dedi.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber