İnternetten ucuz telefon almayın

Erzincan Emniyet Müdürlüğü, internetten alışveriş yaparken çok dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Nisan 2014 15:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
İnternetten ucuz telefon almayın

Erzincan Emniyet Müdürlüğü: İnternetten İMEİ numarası kapalı cep telefonlarının satılıyor. Satılan telefonlar yurt dışından kaçak olarak yurda sokulmuş ve kullanılamaz.

İnternetten alış veriş yaparken:

1. İnternet dolandırıcılarının bilindik alışveriş siteleri üzerinden, genellikle ucuz elektronik eşya ilam vererek internet kullanıcılarını kaparo ödemesi adı altında dolandırdığım veya yurt dışından kaçak olarak yurda sokulan (bazı durumlarda orijinalinin kopyası olan) ancak İMEİ'si kullanıma kapalı olan cep telefonlarım ucuz fiyata sattıklarını unutmayınız.

2. İnternet üzerinden alışveriş yaptığınız sitenin bilinen ve güvenilir sitelerden olduğuna dikkat ediniz. Alışveriş yaptığınız sitenin bilmen sitenin kopyası olabileceğim ve sizin kredi kartı bilgilerinize ulaşmak amaçlı olarak kullanılmadığından emm olunuz.

3. Kullanmış olduğunuz taraucı dahilinde alışveriş yapmak istediğiniz sitenin güvenlik uyarısı verip vermediğine ve HTTPS protokolünü kullanıp kullanmadığına bakınız. Alışveriş yaptığınız sitenin URL sinin https://www. ile başlayıp başlamadığına dikkat ediniz.

4. İnternet üzerinden alışveriş yapıyorsanız mümkünse limiti düşük: olarak ayarlanmış sanal kredi kartı kullanınız. Gerçek kredi kartınızın ön yüzündeki kart numarası, son kullanım tarihi ile arka yüzündeki güvenlik numarasını girerek işlem yapılacak bu sürü alışveriş, bahis ve kumar sitesi bulunduğunu ve bu bilgileri ele geçiren kişilerin sizin bilgilerinizle harcama yapabileceğim unutmayınız.

5. Alışveriş yapacağınız bilgisayarınızın mutlak suretle güvenli olduğundan (güncel virüs programı ile lisanslı işletim sistemi barındırdığından,) emin olmadığınız sürece kullanmayınız. Özellikle genel kullanıma açık bilgisayarlarda alışveriş işlemi katı suretle yapmadınız.

6. Alışveriş yaptığınız sanal ortamda mutlaka tahmini zor ve karakter sayısı fazla olan şifreler kullanınız. Şifrelerinizi gizli tutunuz ve mümkün olduğu ölçüde belli aralıklarla değiştiriniz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber