Öğretmeni ışık oldu

Görme engelli Seda'nın okuma aşkına tutulan öğretmenler ameliyata aracı oldu. Sağlığına kavuşan kızın teşekkür mektubu göz yaşarttı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 02 Mayıs 2014 08:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretmeni ışık oldu

EYLÜL AKDENİZ

Doğuştan görme engelli Seda Yücel'in (10) gözleri Köy Öğretmenleri ile Haberleşme ve Yardımlaşma Derneği (KÖHYD) sayesinde ışığa kavuştu. Kars'ın Sarıkamış İlçesi'ne bağlı Karakale köyündeki okulda eğitim alan ve 2 yıl öncesine kadar gözleri görmeyen Yücel, derneğin desteğiyle İzmir'de başarılı bir operasyon geçirdi. Yücel'in okuma aşkına duyarsız kalamadıklarını anlatan Dernek Başkanı Nevim Yürümez, "Bir öğretmenimiz Seda'dan bahsetti. Biz de harekete geçtik" dedi.

EN GÜZEL HEDİYE

Küçük kızın eğitimine devam ettiğini anlatan Yürümez şunları söyledi: Seda iki yıldır görüyor, ilk mektubunu da derneğimize yazdı. Bizim için bundan daha büyük bir hediye olamaz.

'EMEĞİNİZİ UNUTMAYACAĞIM'

İlkokul 2'nci sınıf öğrencisi olan Seda Yücel, yazmayı öğrendikten sonra gözlerinin önündeki perdeyi kaldıranları unutmadı. Derneğe teşekkür mektubu yazan küçük kız ihtiyacı olan arkadaşları için ayakkabı istemeyi de ihmal etmedi: Sevgili ablam, öncelikle seni çok ama çok sevdiğimi söyleyeyim. Senin yaptığın emekleri hiçbir zaman unutmayacağım. Çok şükür gözlerim çok iyi, ayrıca derslerim de iyi gidiyor. Ayakkabı numaramız: 37, 38, 39...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber