HSYK, 3 savcı ve 1 hakim ile ilgili duyuruyu siteye koymadı

HSYK resmi sitesinde, Kemal Kılıçdaroğlu'nu sehven ifadeye çağıran İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir hakkında soruşturma açıldığı duyuruldu..

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 04 Mayıs 2014 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
HSYK, 3 savcı ve 1 hakim ile ilgili duyuruyu siteye koymadı

stargazete.com-özel

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu ifadeye çağırmasıyla bir anda gündeme oturan savcı Mehmet Demir hakkında dosya açıldığı bilgisi HSYK'nın resmi sitesinde duyuruldu. Yapılan duyuruda "Cumhuriyet Halk Partisi Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent TEZCAN'ın şikayet dilekçesi üzerine, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Sn.Kemal KILIÇDAROĞLU'nun şüpheli sıfatıyla ifade vermeye çağrılması ile ilgili olarak, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet DEMİR hakkında dosya açılmış olup dosya Üçüncü Daire gündemine sunulacaktır." ifadeleri kullanıldı.

3 savcı ve 1 hakim ile ilgili duyuru yok

HSYK, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir hakkında açılan soruşturmayı sitesinden duyururken geçtiğimiz günlerde adları 17 Aralık'ta hükümete darbe girişimi operasyonunda geçen Savcı Zekeriya Öz, Celal Kara ve adliye önünde bildiri dağıtan Muammer Akkaş ile 17 Aralık operasyonundaki şüphelilerin mal varlığına el konulması kararını veren hakim Süleyman Karaçöl hakkında başlatılan soruşturma ile ilgili tek duyuru yapmaması tepki çekti. Bu tip soruşturmaları sitesinde duyuru olarak vermezken Kemal Kılıçdaroğlu'nu sehven ifadeye çağıran İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir hakkında soruşturma açıldığı duyurusu yapılması, HSYK kime ne mesajı veriyor sorusunu akıllara getirdi.

İşte o duyuru

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber