Mahalli idarelerin görevde yükselmesinde değişenler

Belediye ve il özel idareleri memurlarını kapsayan görevde yükselme yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Mayıs 2014 10:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mahalli idarelerin görevde yükselmesinde değişenler

Belediye ve il özel idareleri memurlarını kapsayan görevde yükselme yönetmeliğinde değişiklik yapıldı.

7 Mayıs 2014 tarihli Resmi Gazetede yapılan değişikliğe göre,

1- Belediyelerde görevde yükselmeye tabi kadrolara atanmak için o belediyede en az 1 yıl çalışmış olma şartı kaldırılmıştır. Bunun yerine sadece bir alt unvanda 1 yıl çalışmış olma şartı getirilmiştir. Ancak yeni kurulan mahalli idarelerde ilk yıl bu süre şartı aranmayacak.

2- Teknik kökenli şube müdürlükleri tek tek yönetmelik ekinde sayılmıştır. Teknik kökenli şube müdürlüklerine atanmak için eskiden olduğu gibi teknik bölüm mezunu olmak yeterlidir.

3- Teknik kökenli olmayan şube müdürlükleri için 2 yıl uzman, sivil savunma uzmanı, şef, ayniyat saymanı, kontrol memuru, eğitmen veya muhasebeci kadrosunda çalışmış olmak gerekecek. Bu süre daha önce 3 yıldı.

4- Koruma ve güvenlik amiri kadrosu için koruma ve güvenlik şefinde en az 2 yıl hizmeti bulunmak şartı getirilmiştir.

5- Uzman, eğitmen, muhasebeci, kontrol memuru, kadrosuna herkes atanamayacak. Bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, veznedar, anbar memuru, ayniyat memuru, belediye trafik memuru, bilet satış memuru, evlendirme memuru, gemi adamı, koruma ve güvenlik görevlisi, gişe memuru, memur, mutemet, sayaç memuru, tahsildar, şoför unvanlarında 2 yıl hizmet şartı aranacak.

6- Hizmetlinin memur olabilmesi için 4 yıl hizmeti olmalı. Yardımcı hizmetler sınıfında çalışanların; Bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, veznedar, anbar memuru, ayniyat memuru, belediye trafik memuru, bilet satış memuru, evlendirme memuru, gişe memuru, memur, mutemet, sayaç memuru ve tahsildar kadrolarına ait görevde yükselme sınavına başvurabilmesi için 4 yıl hizmetlerinin olması gerekecek.

7- Şef kadrosuna atanabilmek için Bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, veznedar, anbar memuru, ayniyat memuru, belediye trafik memuru, bilet satış memuru, evlendirme memuru, gemi adamı, koruma ve güvenlik görevlisi, gişe memuru, memur, mutemet, sayaç memuru, tahsildar, şoför unvanlarında 2 yıl hizmet şartı aranacak.

8- VHKİ kadrosuna atanmak için en az iki dönem bilgisayar dersi almış olmak veya bu sertifikaya sahip olmak şartı değiştirilmemiştir.

Son bir not olarak şunları söylemek istiyoruz. Şube müdürlüğüne sözlü sınav getirilmesi, görevde yükselme eğitiminin kaldırılması gibi düzenlemeler, geçen yıl yürürlüğe konulan genel görevde yükselme yönetmeliği ile yapılmıştır. Bu yönetmelik, sadece Bakanlar Kurulunun geçen yıl yürürlüğe koyduğu düzenlemeleri bu yeni yönetmeliğe yansıtmıştır. Geçen yıl yapılan düzenlemeleri toplu bir şekilde görmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber