Öğrenciler tabela yazım hatalarını tespit ediyor

Konya’nın Seydişehir ilçesinde Mahmut Esat Ortaokulu öğrencileri performans ödevleri gereği çarşı meydanındaki iş yerlerinde asılı olan tabelalardaki yazım hatalarını tespit ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2014 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrenciler tabela yazım hatalarını tespit ediyor

Konya'nın Seydişehir ilçesinde Mahmut Esat Ortaokulu öğrencileri performans ödevleri gereği çarşı meydanındaki iş yerlerinde asılı olan tabelalardaki yazım hatalarını tespit ediyor.

Seydişehir Mahmut Esat Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Arife Erdoğan Horasan'ın 7. Sınıf öğrencilerine performans ödevi olarak verdiği 'Tabela yazım hataları" ile ilgili ödevi yerine getirmek için çalışma başlatan öğrenciler, tabelalarda çok fazla hatalı yazım olmasına şaşırdı. Öğrenciler, çalışmaya ilk başladıklarında sadece çarşı meydanında çok sayıda hatalı tabela yazısı tespit etti. Öğrenciler, "Hatalı kullanıldığı tabelaları bize öğretmenimiz ödev verince farkına vardık. Şaşkınlığımızı gizleyemedik" diye konuştu.

Öğrencilerin tespit ettiği bazı tabela yazım yanlışları şöyle: "Kaynak makinası, Kokareç, Acentası, Sürpriz- Textil, Motorsiklet". Bu kelimelerin doğru yazılışı ise şöyle: "Kaynak makinesi, kokoreç, acentesi, sürpriz, tekstil, motosiklet."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber