İşler: Erdoğan, Köşk'te çok farklı olacak

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığı konusunda önemli açıklamalar yaptı:

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2014 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İşler: Erdoğan, Köşk'te çok farklı olacak

Başbakan Erdoğan'ın Köşk'e çıkması halinde farklı bir portre çizeceğini belirtti.

İşte İşler'in Köşk seçimlerine dair ve olası durumda Erdoğan'ın yerine kimin geçeceğiyle ilgili sözleri...

Millet ilk turda seçer

30 Mart seçimlerinin önemli sonuçlarından birisi de Başbakan Erdoğan'ın Çankaya'ya çıkmasına halkın destek verdiğinin görülmesi.

İlk defa Cumhurbaşkanı millet tarafından doğrudan seçilecek. 30 Mart seçim sonuçlarının en önemli mesajlarından birisi Başbakanımızın siyasette önünün sonuna kadar açık olduğu mesajıdır. Başbakanımız Cumhurbaşkanlığı makamını sonuna kadar hak etmektedir. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün de Sayın Başbakanımızın adaylığını canı gönülden destekleyeceğini biliyoruz. Sayın Başbakanımız istemesi halinde millet tarafından ilk turda cumhurbaşkanı seçilecektir.

Muhalefetin açıklamaları için yorumunuz ne olur?

Türkiye'deki en büyük sorun muhalefetin geleceği okuma sorunu. Bahçeli'nin ve Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı ile ilgili yaptığı açıklamalar 30 Mart yerel seçim sonuçlarını okuyamadıklarını ortaya koyuyor. Ortak aday çıkarırlar mı bilmiyorum ama kendi partisinden halkın önüne bir aday çıkarma cesaretinde bulunamayan bir partinin zaten iddiası kalmamıştır.

SEMBOLİK OLMAZ

Erdoğan'ın etkin ve geldiği her makama işlev kazandıran bir politikacı olduğu biliniyor.

Sayın Başbakanımız, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde sembolik bir cumhurbaşkanı olmayıp farklı bir portre çizeceğini herkes kabul ediyor.

Başbakanın Köşk'e çıkması durumunda partinin başına nasıl bir kişi geçer/geçmeli?

AK Parti'nin ortak ve kurumsal akıl ile yoluna devam edeceğini düşünüyorum. Sayın Başbakanımızın yerini tabii ki kimse dolduramaz ancak, AK Parti bayrağını taşıyacak çok değerli ve yetişmiş insanlar partimizin içinde bulunmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber