Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı

Engelliler Haftası ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın 175. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında yurt genelinde engelliler, bir günlük askerlik heyecanı yaşadı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2014 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı

Diyarbakır

Diyarbakır Jandarma Komutanlığı'na aileleriyle gelen 11 engelli, asker elbisesi giydikten sonra tören alanında üzerinde Türk bayrağı ve silahların bulunduğu stantlara ellerini koyarak, yemin etti.

Törene, Vali Yardımcısı Mehmet Yiğit, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Recep, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, engellilerin aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Terhis belgelerini Vali Yardımcısı Yiğit ve Korgeneral Recep'in elinden alan 11 engelliye, çeşitli hediyeler verildi.

Muğla

Sabah saatlerinde aileleriyle Muğla İl Jandarma Komutanlığına gelen 44 engelli, üniformalarını giyerek törene hazırlandı.

Törende konuşan İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Necdet Koparan, jandarma teşkilatının kuruluşunun 175. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında engellilere bir gün de olsa temsili askerlik yaptırdıklarını söyledi.

Askerliğin Türk milletinin özünde ve ruhunda olan, dünya üzerinde yegane ordu-millet olma onurunu bahşeden bir haslet olduğunu belirten Koparan, "Askerlik, Türk gencinin hayatında gençlikten olgunluğa giden yolda dönüm noktasıdır. Türk milletince kutsal kabul edilen askerlik görevini yerine getiren her birey bunun haklı gurur ve onurunu ömür boyu taşıma mutluluğuna sahip olmaktadır" dedi.

Eskişehir

Eskişehir'de, "Temsili Askerlik Uygulaması"na katılan 27 engelli, İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törenle bir günlüğüne asker olmanın mutluluğunu yaşadı.

İl Jandarma Komutanı Albay Ufuk Özsoy, törende, silah altına alınmaları mümkün olmayan vatandaşların, bu hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirmelerini sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından yemin eden 27 engelliye, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Garnizon Komutan Vekili Hava Pilot Tümgeneral Cevat Yazgılı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Adar ile Albay Özsoy tarafından terhis belgeleri ve çeşitli hediyeler verildi.

Engellilerin ailelerinin duygulu anlar yaşadığı tören, resmi geçitle sona erdi.

Manisa

Etkinlik kapsamında Manisa İl Jandarma Komutanlığı'na aileleriyle gelen 38 engelli, asker elbisesi giymelerinin ardından küçük bir eğitim aldı. Daha sonra tören alanında üzerinde Türk bayrağı ile silahlar bulunan stantlara ellerini koyan engelliler yemin etti.

Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Bülent Mercan, doğuştan veya hayatın bir sürecinde geçirdiği rahatsızlık nedeniyle engelli olan vatandaşlar için bir günlük temsili askerlik uygulaması yapıldığını belirtti.

Temsili askerler adına yapılan konuşmanın ardından geçit töreni yapıldı, 38 engelliye terhis belgeleri verildi.

Burdur

Jandarma Teşkilatı'nın 175. yılı kutlamaları kapsamında Burdur Jandarma Alay Komutanlığı'nda engelli 14 vatandaş için temsili yemin töreni yapıldı.

Program, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve engelli vatandaşlara yönelik temsili yemin töreniyle başladı. Temsili yemin törenine katılan engelli vatandaşlar adına konuşan Orhan Karayer, kendileri için çok özel bir yeri olan bu anlamlı güne katılanlara teşekkür etti.

Asker ocağına gelmenin ve hayallerini süsleyen şerefli Türk askeri üniformasını giymenin gururu ve heyecanını yaşadıklarını anlatan Karayer, "Bize bu sevinci yaşatan başta Burdur İl Jandarma Komutanlığı olmak üzere, tüm Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına ne kadar teşekkür etsek azdır" dedi.

Denizli

Denizli'de, Engelliler Haftası ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın 175. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 66 engelli "temsili askerlik" uygulaması kapsamında bir günlük askerlik heyecanını yaşadı.

Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Denizli İl Jandarma Komutanlığı'na aileleriyle gelen zihinsel, bedensel ve işitme engelli 66 kişi, temsili askerlik için yakınlarının yardımıyla asker elbisesi giydi.

Askeri kıyafetlerle tören alanında yerlerini alan engellilere esas duruş, selam verme, silah tanıma, nişan alma ve tören yürüyüşü eğitimleri verildi.

Terhis belgeleri İl Jandarma Komutanı Ferdi Korkmaz'dan alan engelliler, programın sona ermesiyle aileleriyle fotoğraf çektirdi.

Sakarya

Sabah saatlerinde aileleriyle Sakarya İl Jandarma Komutanlığına gelen 30 engelli, askeri üniforma giyerek davul zurna eşliğinde oynadı.

Temsili askerlik yapan engelli jandarma er Mesut Ürden askerlik görevini Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği yolda gururla yerine getireceklerini belirtti.

"Canımızı ve kanımızı seve seve vermeye hazırız" diyen Ürden, "İstiklal Savaşı'nda içimizde engelliler de vardı. Atamız, her kurşuna siper olmuştu. Kim der ki bize askerlik yapamazsınız? Engelliler askerlik yapabilir. Biz, vatan ve millet için varız. Buraya askerlik yapmaya geldik" şeklinde konuştu.

Aksaray

İl Jandarma Komutanlığı'nda 17 engelli genç için bir günlük temsili askerlik töreni düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan törende, il protokolü tarafından engelli gençlere, çeşitli hediyeler verildi. Bu sırada engelli gençlerden Asım Demir, annesinin duygulandığını görünce, el işareti yaparak, "Anne bak ağlama" diye birkaç kez seslendi.

Tören, engelli gençlerin aileleriyle fotoğraf çektirmesinin ardından sona erdi.

Kütahya

İl Jandarma Alay Komutanlığı bahçesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, 55 engelli silah üzerine yemin etti, bayrak töreni düzenledi ve ardından Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu ile diğer protokol üyeleri engellilere terhis belgelerini verdi.

Daha sonra engelli ve ailelerine verilen yemekle sona eren programa, yemin eden engellilerin aileleri yoğun ilgi gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber