Kapıkule'deki 9 kişi tahliye edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2006 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kapıkule Sınır Kapısı'nda ?Teşekkül halinde içki ve sigara kaçakçılığı? iddiasıyla tutuklu bulunan 9 kişinin tahliyesine karar verildi.

Edirne 1. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma, sanıkların sayısının fazla olması nedeniyle 1. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda yapıldı. Yargılanan 29 gümrük satış mağazası sahibi ve çalışanlarından 7'si duruşmaya katılmadı.

Sanık Murat Eraslan, Serhat Akın, Cavit Eraslan, Mehmet Fatih Bayoğlu ve Hakan Çaçanoğlu'nun avukatı Hasan Girit, müvekkillerinden Murat Eraslan ve Akın'ın tutuklu olarak yargılandıklarını ve dosyada yer alan iletişim kayıtlarının delil olarak kullanılamayacağını belirtti.

Monet ve Vivarini gümrüksüz satış mağazalarının 1 Ocak 2004'ten 5 Aralık 2005 tarihine kadar olan gümrük satış dökümlerinin defterdarlık ve Edirne Gümrükleri Başmüdürlüğünden istenmesini talep eden Girit, müvekkillerinin tutuklu kaldıkları sürenin göz önünde bulundurularak tahliyelerini talep etti.

Tutuklu sanık Tolga Bahçeli'nin avukatı İbrahim Karakoç da müvekkilinin mağazada işçi olarak çalıştığını, mağazaya gelenlere içki ve sigaraları mevzuatlara uygun olarak verdiğini ve isnat edilen suçu işlemediğinin göz önünden bulundurularak tahliyesini istedi. Diğer tutuklu sanıkların avukatları da müvekkillerinin tutuklu kaldıkları sürenin göz önüne alınarak tahliye edilmesini istediler.

Mahkeme, tutuklu sanıklar Hamza Sarak, Mehmet Emin Sarak, Oktay Üvez, Serhat Akın, Canip Eraslan, Murat Eraslan, Tolga Bahçeli, Harun Akbaş ve Fatih Şeker'in tahliyelerine karar verdi. Kapıkule Sınır Kapısı'nda geçen yıl 5 Aralıkta yapılan operasyonda Edirne ve İstanbul'da ?Teşekkül Halinde İçki ve Sigara Kaçakçılığı? yaptıkları iddiasıyla gümrüksüz satış mağazası sahip ve çalışanlarının da aralarında bulunduğu 36'sı tutuklu, 14'ü tutuksuz 50 kişi hakkında adli işlem başlatılmıştı.

Gümrüksüz satış mağazası sahibi ve çalışanları hakkındaki dosya ayrılarak yargılanmasına karar verilmişti.

Kapıkule Sınır Kapısı'nda ?Teşekkül halinde içki ve sigara kaçakçılığı? iddiasıyla 19'u tutuklu, 29 kişinin yargılandığı davada, 10 kişi 15 Mayısta tahliye edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber