Devlet erkanı programlarını iptal etti

Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Çiçek, Başbakan Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile bazı bakanların yurt içi ve yurt dışı programları ile TBMM Adalet Komisyonu'nun bugünkü toplantısı Soma'daki maden faciası nedeniyle iptal edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2014 13:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Devlet erkanı programlarını iptal etti

Soma'daki maden faciası nedeniyle devletin zirvesindeki programlar ile ülke genelindeki bazı organizasyonlar iptal edildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Soma'daki maden faciası nedeniyle resmi ziyaret ile Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı Zirvesi için Çin'e yapacağı ziyareti iptal etti.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türk Günü Yürüyüşü çerçevesinde düzenlenecek etkinlik ve programlara katılmak üzere 16-22 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştireceği ABD gezisini iptal etti. Çiçek, bugünkü programında yer alan 6. Aile Şurası'nın açılışına da bu nedenle katılmadı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 17 Mayıs Cumartesi günkü Malatya ve İstanbul programları ile Türkiye ile Arnavutluk arasında "Stratejik Ortaklık ve Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi (YDİK) Kurulmasına İlişkin Ortak Açıklama" metnini imzalama ve ilk toplantısını gerçekleştirme amacıyla bugün Tiran'a yapması planlanan ziyareti de iptal edildi.

Başbakan Erdoğan, Soma'da

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Oxford Union münazarasına katılmak üzere gerçekleştireceği İngiltere ziyaretini erteledi. Bugün yapılması planlanan CHP MYK toplantısı ile Kılıçdaroğlu'nun Türk-İş ziyareti de gerçekleştirilmedi.

TBMM Adalet Komisyonu'nun Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısını görüşmek üzere gerçekleştirilecek bugünkü toplantısı iptal edilirken, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam bugünkü programlarını iptal ettiklerini bildirdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde sürdürülen ve Türkiye'nin 81 ilinde yapılacak "19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Haftası" programı etkinlikleri çerçevesinde planlanan şenlikler de iptal edildi.

Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu, bugün ve yarın oynanması gereken tüm amatör ve profesyonel maçları erteledi.

Bu arada, yurt genelinde Soma'daki maden faciası nedeniyle bazı festivaller ile kutlama ve konser organizasyonlarının da iptal edildiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber