Bakan Yılmaz: Sorumlular ortaya çıkarılacak

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Soma'daki maden faciasına ilişkin 'İncelemelerin sonuçlarına göre tedbir gerekiyorsa alınacaktır. Sorumluluklar ortaya çıkarılacaktır inşallah' dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2014 12:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Yılmaz: Sorumlular ortaya çıkarılacak

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Soma'daki maden faciasına ilişkin, "Konu henüz tazeliğini koruyor. Tabii halen müdahalelerin yapıldığı bir konu sıcaklık geçtikten sonra gerekli çalışmalar yapılacaktır. İncelemeleri, bunların sonuçlarına göre tedbir gerekiyorsa alınacaktır. Sorumluluklar ortaya çıkarılacaktır inşallah" dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ankara Sanayi Odası ve Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı, (TOSYÖV) işbirliği ile düzenlenen "Ulusal ve Uluslararası Rekabete KOBİ'ler" seminerine katıldı. Bakan Yılmaz, Soma'daki maden faciasına ilişkin değerlendirmede bulunarak, "Öncelikle acımız çok büyük gerçekten. Ben hayatını kaybeden işçi kardeşlerimizin de bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Bir daha Allah böyle acılı günler göstermesin diyorum. Konu henüz tazeliğini koruyor, tabii hale müdahalelerin yapıldığı bir konu sıcaklık geçtikten sonra gerekli çalışmalar yapılacaktır. İncelemeleri, bunların sonuçlarına göre tedbir gerekiyorsa alınacaktır. Sorumluluklar ortaya çıkarılacaktır inşallah" diye konuştu.

Bir gazetecinin, 'Manisa bölgesi göç alan bir bölge, bu göç olayını nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna Bakan Yılmaz, "Bunları tartışmak hep mümkün tabi. Fakat dünya da, ülkemizde de çok sektörlü her alan da insanlar istihdam ediliyorlar. Önemli olan bunları en iyi şekilde güvenli gerçekleştirebilmek. Bir taraftan mevzuat kısmı var. Bir tarafta da en önemli uygulama boyutu, mevzuatımız ne kadar iyi olursa olsun uygulama çok güçlü olmazsa sonuç olmamız mümkün olmaz. Ayrıca bölgesel kalkınma adına tabi daha geniş çerçeve bunlar tartışılabilir" şeklinde konuştu.

"Soma'ya gidecek misiniz?" sorusuna ise Yılmaz, "Şuanda bir planım yok. Başbakanımız gitti, ilgili bütün milletvekillerimiz orada her türlü kurumsal anlamda çalışmalar yürütülüyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber