Basın değil kargaşa toplantısı

Soma Maden Ocağı'nın şirket yetkililerinin yaptığı basın toplantısının akıllardaki sorulara cevap olması beklenirken, koordinesizlik sebebiyle kargaşadan öteye gidemedi. İşlet müdürü Akın Çelik'in basın mensuplarına karşı azarlar tavrı tepki çekti.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 16 Mayıs 2014 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Basın değil kargaşa toplantısı

Soma maden ocağı sahibi Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan ve Soma İşletmeleri'nin Genel Müdürü Ramazan Doğru açıklama şirket mühendisleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi.

Açıklamada facianın trafodan kaynaklanmadığını ve yangının trafodan uzakta başladığı belirtildi.

284 kişinin hayatını kaybettiği facia ile ilgili yerli ve yabancı basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantının küçük bir salonda yapılması hem kargaşaya hem de tepkilere sebep oldu. Koordinesizlik yüzünden basın toplantısı kargaşa içerisinde geçti.

"Salı günü saat 15:00'te gelen habere inanamadım, nasıl olduğunu da anlamadım" diyen Alp Gürkan'ın sık sık " sağlığımı da bir tarafa bırakarak" ifadesini kullanması dikkat çekti.

Olayın yaşandığı ilk andan bu yana tartışıla "yaşam odaları"nın bulunup bulunmadığı sorusu basın mensuplarının ısrarlarına rağmen cevap bulamadı. Basın mensuplarının her sorusunu azarlar tarzda cevap veren ocağın işletme müdürü Akın Çelik, "yaşam odaları"nın bulunmadığını ağzından kaçırdı.

Alp Gürkan'da "yaşam odaları"nı yapmanın kolay olmadığını, öyle 3-5 günde yapılamayacağını söyleyerek kendini savunmaya çalıştı.

Gürkan, "Kömür madeninin içine yaşam odası yapamazsınız. Yaşam odası kanunen olmak zorunda değil" dedi.

Alp Gürkan'a sorulan sorulara konuyu dağıtarak cevaplar vermesi basın mensuplarının tepkisini çekti.

Alp Gürkan Şirketin CEO'su ve oğlu olan Can Gürkan'ın "neden basın toplantısına katılmadı yönündeki soruya "oğlunun Ankara'da olduğu" cevabını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber