Bakan Çelik: Sağlık ocakları anaokul olabilir

Haber Giriş : 06 Haziran 2006 13:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, köylerde bulunan atıl durumdaki sağlık ocaklarının bir kısmının anaokulu olarak değerlendirilebileceğini söyledi.

Çelik, Niğde Valiliği'nde yaptığı açıklamada, eğitim kurumları açısından Niğde'nin fazlası bulunduğunu, eksiği olmadığını belirterek, "Niğde'de atıl diyebileceğimiz sağlıkla ilgili binalar var. Hatta vali beye bir teklifte bulundum. Sağlık Bakanlığı'na da danışarak, Niğde'yi okul öncesi eğitimde yüzde 100'leri yakalamış bir pilot il yapalım. Atıl durumdaki sağlık binalarının bir kısmını anaokulu olarak değerlendirelim. Çünkü Niğde'de 72 adet sağlık ocağı var. 113 köyü olan bir ilde bu kadar sağlık ocağı aslında rasyonel değil. Ama bunlar zamanında yapılmış, mühim olan Niğde halkının menfaatine kullanabilmek. Niğde halkının çocuklarının eğitimi veya başka amaçlarla kullanabilmek esastır. Bu konuda bir talep gelirse, valilik bu konuda bir değerlendirme yaparsa, bunu Sağlık Bakanımız ile ayrıca paylaşacağız" dedi.

Bir gazetecinin, Niğde Cemil Meriç Görme Engelliler İlköğretim Okulu'nun kapatılması yönündeki çalışmaları hatırlatması üzerine Bakan Çelik, "Biz hiçbir zaman okul kapatan, müessese, iş yeri kapatan insanlar ve böyle bir iktidar olmak istemeyiz. Bu konuyu incelettireceğim. Engelli yavrularımızla ilgili Gökkuşağı Projemiz var. Bu çerçevede çok programlı özel eğitim merkezleri kuruyoruz. Bunun anlamı, bir okulda görme engelli öğrenci az ise, bunun bir kısmına işitme engellileri, bir kısmına da otistik çocukları alarak bunu çok programlı ve çok daha fonksiyonel hale getirmek için çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.

Valilik ziyaretinin ardından AK Parti İl Başkanlığı'na geçen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, burada partilileriyle biraraya geldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber