Makam sahibinden (Kamu İhale Kurumu Başkanı) satılık lüks araç

Haber Giriş : 06 Haziran 2006 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamudaki lüks çılgınlığı hemen her dönem gazete sayfalarında geniş yer alır. Lüks gökkafes bürolar, gösterişli makam araçları, pahalı döşenmiş lojmanlar, sınırsız cep telefonları...

Durum bu kadar vahim olsa da Maliye Bakanlığı'nın tasarruf konusundaki tavizsiz uygulamaları yüreklere su serpiyor. Çok bilinen örnektir; eskiden Maliye müfettişleri sabah işe geldiklerinde dolma kalemlerine devletin mürekkebini doldurur, akşama kadar kullanır, mesai bitince de kalemde kalan son mürekkebi hokkasına boşaltıp evlerine öyle giderlermiş.

Maliye'deki gelenek değişerek de olsa devam ediyor. Bir çok kamu kurumunun önünü lüks makam arabaları süslerken Maliye'de durum biraz farklı.

Katrilyonluk bütçeyi yöneten Bütçe Genel Müdürü 7 yıllık eski bir Opel Vectra'ya, Muhasebat Genel Müdürü 1998 model, kelimenin tam anlamıyla külüstür bir Doğan marka arabaya biniyor. Müsteşar yardımcılıklarında "makam" arabaları Megan'a kadar yükseliyor!

Maliye'de 3 yıldır Bütçe Genel Müdürlüğü görevinde bulunan Hasan Gül, kısa süre önce Kamu İhale Kurumu Başkanlığı'na atandı. Gül, mürekkep geleneğinden gelen tipik bir Maliye müfettişi. Maliye'de eski arabalara binen Gül, üst kurul başkanı olarak yeni makamında kullandığı Volvo S80 marka lüks araca bir türlü alışamamış. Gül'ün alışamadığı araç; 6 silindir, 272 beygir ve 3000 cc motor gücüne sahip. "Neden alışamadınız?" sorumuza Gül'ün yanıtı, "İşten eve, evden işe gitmek için bu kadar güçlü bir arabaya ne gerek var? 3000 motoruyla her haftada bir depo benzin içiyor" oldu.

Sürekli gider üreten araç karşısında bir Maliye müfettişi ne kadar dayanabilir dersiniz? Gül, biri kendisine diğeri de yardımcısına tahsis edilen iki makam aracını satıp, yerine az yakıt tüketen orta sınıf araba almaya karar verdiğini açıkladı. Bugünlerde araba camında ya da gazetelerin sarı sayfalarında, "Makam sahibinden, az kullanılmış lüks araç" şeklinde bir ilan görürseniz şaşırmayın.

erdoğan süzer/bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber