5 günlük haritalı hava tahmini

Hava sıcaklığının kuzeydoğu kesimlerde 3 ila 10 derece azalacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Mayıs 2014 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
5 günlük haritalı hava tahmini

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Kastamonu, Sinop, Çankırı, Ankara'nın kuzeydoğusu (Kalecik İlçesi) ve Kırıkkale'nin kuzeyi, öğle saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Sakarya, Bilecik, Sinop, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Bursa-Yenişehir ile Adana ve Osmaniye'nin kuzey kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Rize, Artvin, Ardahan ve Erzurum'un kuzey çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzeydoğu kesimlerde 3 ila 10 derece azalacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güneydoğu Anadolu'da kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

SOMA'DA HAVA DURUMU: Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Günün en yüksek sıcaklığının 25, gece en düşük sıcaklığın 12 derece olması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Kuzeydoğu kesimlerde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden sonra; Rize, Artvin, Ardahan ve Erzurum'un kuzey çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (Yerel dolu yağışı, yerel Su Baskını, kısa süreli kuvvetli rüzgar, yıldırım vb.) ilgililerin tedbirli olması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Rüzgarın Güneydoğu Anadolu bölgesinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) eseceği tahmin edildiğinden, bölgenin güney kesimlerinde toz taşınımı beklenmektedir. Toz taşınımı nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber