'Eğitim-Sen davayı kaybetti' haberine açıklama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Haziran 2006 00:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

05/06/2006 tarihinde sitemizde "Eğitim-Sen davayı kaybetti" başlıklı bir haber yer almıştır. Bu haber İHA kaynaklıdır. Bu habere ilişkin olarak Eğitim-Sen tarafından sitemize hiçbir açıklama iletilmemiştir.

Bugün bir ziyaretçimizin uyarısı üzerine Eğitim-sen'in sitesinde açıklama yapıldığını fark ettik.

İşte Eğitim-Sen'in sitesinde yer alan açıklama

"2004 yılı Temmuz ayında Bask Bülteninde yayımlanan Eğitim Sen hakkındaki asılsız ve kişilik haklarına ağır saldırısı nedeniyle Gürkan Avcı hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk.

Savcılık kendisi hakkında ?basın yolu ile hakaret? suçundan kamu davası açtı. Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesi de 30.12.2004 tarihinde Gürkan Avcı'yı bu suçtan ?6 ay hapis ve 445.616.000 TL para cezasına? mahkum etti. Sanık kararı temyiz etti. Dosya Yargıtay aşamasında iken 765 sayılı Türk Ceza Kanunu 5237 sayılı yeni Türk Ceza Yasası ile yürürlükten kalktı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı dosyayı yeni yasaya göre değerlendirme yapılmak üzere mahkemesine iade etti. Mahkemesinde yeniden yapılan yargılama sonuna ise ?... 5237 sayılı Yeni Türk Ceza Yasasında eski yasanın 483. maddesinde düzenlenen tüzel kişiliğe hakaret suçunun karşılığı yeni bir hüküm getirilmediğinden? gerekçesi ile sanığın beraatına karar verildi.

Gürkan Avcı'nın zafer kazanmış gibi yansıttığı karar, kanun değişikliğinden kaynaklanan, esasa ilişkin olmayan ve suçun oluşmadığına değil, tüzel kişiliğe hakaret edilemeyeceğine, yasada böyle bir suç düzenlenmediğine ilişkin bir karardır.

Kaldı ki, bizce bu karar yanlıştır. O nedenle kararı temyiz ettik. Yargıya saygılı bir sendika olarak, temyiz sonucunu bekleyeceğiz.
Eğitim-Sen"


SİTEMİZDE YER ALAN HABER ŞU ŞEKİLDEDİR:

Eğitim-Sen davayı kaybetti 05.06.2006

Eğitim-Sen'in, 24 ayrı suçlamayla Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BASK) aleyhinde Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açtığı dava sonuçlandı. Mahkeme, Eğitim-Sen'i haksız bularak BASK lehine karar verdi. BASK, Eğitim-Sen'i çeşitli yollarla terör örgütü PKK'ya ve onun çizgisinde olan yayın organlarına destek vermekle suçlarken, Eğitim-Sen de konuyu yargıya taşıyarak BASK'ı dava etmişti. Mahkeme sürecine ve çıkan karara ilişkin BASK'tan yapılan açıklamaya göre, BASK Genel Başkanı Gürkan Avcı, "bazı gazetelere PKK ve Öcalan lehine ilanlar vermekten ve basın açıklamaları yapmaktan" dolayı sert bir şekilde uyardıkları Eğitim-Sen'in haklarında 24 ayrı suçlamayla mahkemeye başvurduğunu hatırlatarak, davanın BASK lehine karara bağlandığını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber