İnternet abone sayısı 35 milyona yaklaştı

- "2002 yılında Türkiye'de geniş bant abonemiz hemen hemen hiç yoktu, 20 bin civarında abonemiz vardı. Bugün 35 milyona yaklaştı"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2014 14:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
İnternet abone sayısı 35 milyona yaklaştı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 2002 yılında Türkiye'de geniş bant abone sayısının 20 bin civarında olduğunu belirterek, bugün 35 milyona yaklaştığını söyledi.

Şabanözü ilçesini ziyaretinde AK Parti Çankırı Milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz, Vali Vekili Yakup Tat, Çankırı Belediye Başkan Vekili Mustafa Potukoğlu ve partililerce karşılanan Elvan, mühimmat ve çorap fabrikasında incelemelerde bulundu, yetkililerden faaliyetler hakkında bilgi aldı ve işçilerle sohbet etti.

Elvan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de son 10 yılda internet fiyatlarında düşüş olduğunu anımsattı.

Son düzenlemeyle internet toptan satışında da indirime gidileceğini ifade eden Elvan, şöyle konuştu:

"Bu indirim neticesinde internet servis sağlayıcılarının da indirime gideceğini düşünüyoruz. Yani internet fiyatları daha da aşağı inecek. İnternet altyapısı itibarıyla Türkiye, oldukça iyi konumda. Daha önce de ifade ettim. 2002 yılında Türkiye'de geniş bant abonemiz hemen hemen hiç yoktu, 20 bin civarında abonemiz vardı. Bugün 35 milyona yaklaştı. Avrupa ülkelerinin üzerinde abone sayısına sahip olduğumuzu görüyoruz. Örneğin, Almanya'da geniş bant abone sayısı 25 milyonken bizde 35 milyona yaklaştı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber