Tutuklama yasağı 2 yıldan 1 yıla iniyor

TBMM Adalet Komisyonu'nda yargı paketinin görüşmeleri sırasında Ak Parti'den tutuklama yasağı sınırının iki yıldan bir yıla indirilmesi yönünde sürpriz bir önerge geldi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 29 Mayıs 2014 17:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tutuklama yasağı 2 yıldan 1 yıla iniyor

Şebnem HOŞGÖR

Ceza Muhakemeleri Yasası'nın tutuklamayı düzenleyen 10. maddesinde değişiklik yapan önergeye ilk tepki CHP'li Dilek Akagün Yılmaz'dan geldi. Önergenin komisyonda üyelere sunulmasının ardından Milliyet'in sorusunu yanıtlayan yılmaz, "Böyle bir şey olur mu? Türkiye, tam anlamıyla cezaevine dönüştürülüyor. Özgür olanları bir yere toplayıp her yeri cezaevi yapsınlar. Daha kolay" dedi.
Mevcut yasa hükmü çerçevesinde cezası iki yıla kadar olan suçlarda, tutuklama verilemiyor. Ak Parti önergesiyle pakete eklenecek madde, Meclis Genel Kurulu'nda aynen benimsenirse bundan böyle bir yılın üzerindeki tüm suçlarda tutuklama yapılabilecek.

CHP, GEZİ OLAYLARINA BAĞLADI

CHP'li Ömer Çuha Aldan da, Gezi olaylarının yıldönümü ve Soma'daki facia sonrası oluşan toplumsal tepkilere göndermede bulunarak, "Bu insanları içeri tıkarak mı susturacaksınız? Gülünç duruma düşmeyin susmaz bu insanlar" dedi. Aldan, CHP olarak komisyon toplantısını terk edeceklerini söyledi. CHP komisyonu terk ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber