5 günlük haritalı hava tahmini

Sıcaklıklar batı kesimlerde 4 ila 6 derece artacak.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Haziran 2014 09:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
5 günlük haritalı hava tahmini

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve doğu kesimleri ile zamanla batı kesimlerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların; Doğu Karadeniz ile Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Batı kesimlerde 4 ila 6 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle batı ve güneybatı, zamanla kuzey ve doğu kesimlerde kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, öğleden sonra Güney Ege Kıyıları, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Sinop ve Samsun kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat), gece saatlerinden sonra Güney Ege kıyılarında zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Karadeniz ile Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, dolu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber