Malatya'daki ameliyat Ankara'dan izlendi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2006 22:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turgut Özal Tıp Merkezi'nde gerçekleştirilen ameliyat, canlı yayında Ankara'dan izlendi. Böylece 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın hayali gerçekleşmiş oldu.

Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'nde gerçekleştirilen kalp damar ameliyatı, Ankara Sheraton Hotel'de gerçekleştirilen 13. Ulusal Uygulamalı Girişimsel Kardiyoloji Toplantısı'nda, İhlas Haber Ajansı (İHA) aracılığıyla canlı olarak izletildi. Ameliyatta, Ankara'daki toplantıya katılan profesörlerle istişarelerde bulunuldu. İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Özdemir ve Ege Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Kozan başkanlığındaki ekip tarafından Turgut Özal Tıp Merkezi'nde gerçekleştirilen kalp damar ameliyatında, Ankara'da gerçekleştirilen 13. Ulusal Uygulamalı Girişimsel Kardiyoloji Toplantısı'nın katılımcılarıyla görüş alışverişinde bulunuldu. 4 hastanın kalp damarı, stend uygulamasıyla açıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Ramazan Özdemir, "Kongre dahilinde gerçekleştirilen canlı bağlantıyla, kalp damarını, yeni çıkan ilaçlı stend uygulamasıyla açtık. Aslında cerrahi uygulanabilecek bir damardı. Ancak yeni çıkmış olan ve tıkanıklık oranı çok düşük olan ilaçlı stend uygulamasını gösterdik. Bu canlı yayını yaklaşık 700 kişi izledi" diyerek, Ankara'nın doğusundaki bir tıp merkezinde böyle bir yayının gerçekleştirilmesinin önemini anlattı.

Ege Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Kozan ise, "Girişimsel Kardiyoloji Çalışma Grubu'nun Ankara'da toplantısı var. Turgut Özal Tıp Merkezi'nden canlı vakaları kongre merkezine naklediyoruz. Yapılan işlemleri Ankara'daki arkadaşlarla tartışıyoruz. Dünyada yapılan uygulamaların aynısını aşağı yukarı yapıyoruz. Tıkalı damarlar açılıyor. Uygun olmayanlar by-pass'a veriliyor. Ülkemizin çağın gerisinde kalmaması için her türlü işlemi yapabiliyoruz. Gelişmeleri hekim arkadaşlarla paylaşıyoruz. Şu söylenebilir ki; hiçbir hastanın bir yerlere gitmesine gerek yok. Malatya, Elazığ, Samsun ve Diyarbakır'da bu tür hadiseler olabiliyor. Hastaya yardımcı oluyoruz. Bu durum, ülkemiz için oldukça iyi bir gelişmedir" ifadelerini kullandı.

8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal, sağlık merkezini yaptırırken, Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi ve Amerika Birleşik Devletleri Houstan Hastanesi tarafından, canlı yayın vasıtasıyla ortak ameliyat yapılabileceğini söylemişti. Böylece Özal'ın hayali de gerçekleştirilmiş oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber