Müdür, içki, kadın ve kumar seviyordu!

Haber Giriş : 09 Haziran 2006 11:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dededen, babadan 7 kuşak Uşaklı tandığım var, onlarla konuştum. Uşak Emniyet Müdürlüğü'ne atandıktan 6 gün sonra; "Karun Hazinesi soygunu yapan" sanıkları tek tek yakalamayı başarmış Polis Akademisi mezunu 43 yaşındaki genç fakat deneyimli (Ankara'da cinayet masasında, Siirt'te Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde, Hatay'da Emniyet Müdürlüğü'nde çalıştı, Antalya Emniyet Müdür Yardımcılığı yaptı) Emniyet Müdürü Cafer Şahin'i dinledim.

Şu tablo çıktı:
Müze Müdürü müptezel!
İtibarını yitirmiş.
İçki, kadın, kumar seviyor.
Müzede kumar oynuyor.
Hayat kadını oynatıyor.
Sürekli sarhoş.
Evrakta sahtecilik yapıyor.

Tarihi eser kaçakçısı oldukları bilinen galeri sahipleriyle, kentin polislerinden bazılarını da alarak "içki sofraları" düzenliyor. Çok kötü giyiniyor. Değil müze müdürü, lağım temizleyicisi (lağım temizleyicileri beni bağışlasın) yapmazsın. Böyle bir müze müdürü, 15 yıldan beri hiç değişmeden Uşak'ta Hippokampos'un (kanatlı denizatı) da içinde olduğu 8 bin yıllık Lidya Karun Hazineleri tarihinin saklandığı müzenin müdürlüğünü yapıyor.

***
Müptezel Müze Müdürü!
O bir yan ürün.
Asıl ürüne gitmeli.
Asıl ürün nerede?
Tarihi eseri saklamayı, gelecek nesillere kazasız belasız ulaşmasını sağlamayı sevmek yerine kadın, içki ve kumar seven bir kişiyi 15 yıl boyunca müze müdürü olarak tutan kim ya da kimlerse, "asıl ürün" onlar.
15 koca yıl.

Nasıl gözden kaçtı?
15 yıl boyunca Uşak'tan benim bulduğum bilgilere göre 6 vali geldi geçti. 5 İl Kültür Müdürü (müzeyi içeriden soyan Müze Müdürü Kazım Akbıyıkoğlu'nun amiri), 5 Kültür Bakanı, 3 Kültür Bakanlığı Başmüfettişi, 4 Kültür Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı, 3 Kültür Bakanlığı Müsteşarı, 4 Uşak Emniyet Müdürü geldi geçti.

Müptezel müdür değişmedi.
Bu kadar vali, kültür müdürü, bakan, müşteşar, emniyet müdürü, teftiş kurulu başkanı, başmüfettiş geldi, müdürün müptezelliğini gören, duyan, keşfeden olmadı.
Mümkün mü?
Ve "Biz ne yapıyoruz? kaçırıldıkları New York Metropolitan Müzesi'nden 20 milyon dolar avukatlık parası ödeyerek geri aldığımız Karun Hazineleri'ni gözetsin diye böyle müptezel bir müze müdürüne teslim ediyoruz!" diyen çıkmadı.
Olabilir mi?

***
Olmuş.
15 yıldır müdür değişmemiş.
Ciddi sorgulanmamış.
Mahkeme edilmemiş.
Mahkûm edilmemiş.
Müptezel müdür yan ürün.
Asıl ürün, onu göremeyenler.
Şimdi Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, "Hırsızlar hep içerden çıkıyor... Müzeler sisteminde devrim yapacağız..." diyor.
Ne yapacak acaba?
Nasıl bir devrim?

Göreceğiz.

Yalnız size şunu yazayım: Mevcut iktidar, bu kadın, içki ve kumar seven müptezel müdürleri 15 yıldır değiştirmeyen yapıdaki müzeleri, Ali Dibo ihaleciliğine batmış şehir belediyesi yönetimlerine devretmek üzere bir yasa tasarısı hazırlamış durumda.

necati doğru/vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber