Yapılandırmayla borçlar temizlenecek

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 08 Haziran 2014 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yapılandırmayla borçlar temizlenecek

CAHİT SARAÇOĞLU / KEZBAN BÜLBÜL

Vergi, SGK ve idari para cezalarının taksitlendirilmesini içeren yeniden yapılandırma Kanun Teklifinde imzası bulunan AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, 'Son bir yılda yaşanan hadiselere bakıldığında insanlara bir ümitsizlik zerk edilme çabası' olduğunu söyledi. Ekonomide yaşatılan türbülans nedeniyle esnaf, zanaatkar ve KOBİ'lerin borç yükünün arttırıldığını ifade eden Matlı, bu düzenlemenin devletle vatandaş arasındaki barışın sağlanması için önemli bir kanun olduğunu kaydetti. Yeni Şafak'a 'Bazı Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlar ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni değerlendiren Matlı, düzenlemenin siyasi hedeften öte, devletin vatandaşlarının ümit verdiği hedef olduğunu vurguladı.

ALACAKLAR AKTİFLEŞECEK

Borç ve alacak ilişkisinde her iki tarafın mutlu olmayacağına dikkat çeken Matlı, 'Borçlu kitlenin borcunu ödeyebilme kabiliyetine kavuşturmak için teşvik etmek ve defter üzerinde alacağı olan devletin bu donmuş alacaklarını da aktif hale getirmeyi amaçladık. Bu anlamda çok doğru ve yerinde bir kanun teklifi oldu' dedi. q

ÜMİTSİZLİK AŞILAMA ÇABASI VARDI

Son bir yılda yaşanan olaylar incelendiğinde vatandaşlara bir ümitsizlik aşılama çabasının olduğunu dile getiren Bursa Milletvekili Önder Matlı, 'Türkiye'de bütün ekonomi seçim öncesinde tıkanma noktasına geldi imajı verilmeye çalışılıyor. Ancak bu durum ekonominin temel göstergeleriyle bir bağlantısının olmadığını görüyoruz' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber