'Avukata yapılan saldırı yargıya yapılmıştır'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2006 15:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Barosu, avukat Aydın Şahin'in dün Beyoğlu Adliyesinde uğradığı silahlı saldırıda öldürülmesini kınadı.

Barodan yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Barosu üyesi Aydın Şahin'in dün Beyoğlu Adliyesindeki duruşmadan çıkarken bahçede silahlı saldırıya uğrayarak yaşamını yitirdiği anımsatıldı.

Açıklamada, bu silahlı saldırının acı bir gerçeği bir kez daha gündeme getirdiği belirtilerek, adalet dağıtılan bir mekanda adalet arayanların, adaleti savunanların ve yargının güven altında olmadığı öne sürüldü.

Baronun açıklamasında, şunlar kaydedildi:

?Avukat Aydın Şahin'e yapılan saldırı, tıpkı Danıştaya yapılan saldırı gibi düpedüz yargıya yapılmıştır. Ne yazık ki son zamanlarda adliyelerde görülen güvenlik zaafları, adaletin yerine getirildiği merkezlerde silahlı kişilerin saldırılarını gerçekleştirme ortamı yaratmaktadır.?

Yargının asli unsuru olan avukatların, insanların hak arama ve adil yargılanma haklarını yerine getirerek kamu hizmeti yaptıkları dile getirilen açıklamada, şöyle devam edildi:

?Avukatları müvekkillerinin suçları ile özdeşleştirip onları taraf olarak görme zihniyetinin devam ettiği anlaşılmaktadır. Unutulmamalıdır ki şimdi bu saldırıyı yapanı da bir avukat savunacaktır. Toplumumuzda son günlerde oluşan gerginlikler ve hoşgörüsüzlük tehlikeli boyutlara ulaşmıştır. Beklenen adalet, sav-savunma-karar üçlüsünün sağlıklı çalışabilmesiyle gerçekleşir. Savunma hakkının bağımsız biçimde kullanılmasının engellenmesi halinde adaletin gerçekleşmesi ve toplumun huzur içinde yaşaması beklenemez.

İstanbul Barosu olarak meslektaşımıza karşı girişilen her türlü saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu tür hareketleri adaletin gerçekleşmesinin önünde ciddi bir engel olarak görüyor ve yetkilileri göreve çağırıyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber