Belediye Başkanına çöp cezası kesildi

Haber Giriş : 09 Haziran 2006 16:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çöplerini belirlenen saatler dışında bırakan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'a zabıta ekipleri ceza kesti.

Çöplerini belirlenen saatler dışında bırakan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'a zabıta ekipleri ceza kesti.

Geçen yıl başlatılan uygulama çerçevesinde konteynirli çöp toplama sistemini ortadan kaldıran belediye, onun yerine çöpleri poşetle toplama uygulaması başlattı. Çevre kirliğinin ortadan kaldırılması amacıyla başlatılan yeni uygulama çerçevesinde her mahallede çöplerin bırakılacağı saatler belirlendi. Bu saatlerde mahalle sakinleri bıraktıkları çöpleri belediye temizlik işçileri tarafından alınıyor.

Yeni sisteme uymayan vatandaşların tespit edilmesi için motosikletli bir denetim timi kuruldu. Timler, çöpleri belirlenen saatler dışında çıkaran vatandaşları önce uyarıyor, ısrar eden kişiler hakkında tutanaklar tanzim ediliyor.

Bu kapsamda denetimlerini sürdüren ekipler Bahçelievler mahallesi Yunus Emre Sokak'ta bulunan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın oturduğu Elif Apartmanı'nın önünde çöplerin bırakıldığını tespit etti. Belediye Başkanı Aladdin Yılmaz'la aynı apartmanda oturan Polat Bozacı isimli apartman sakininin eşi tarafından çöplerin bırakıldığını gören zabıta ekipleri, çöplerin zamanında bırakılması konusunda uyarıda bulundu. Çöpleri bu kez Polat Bozacı geri getirir.

Bozacı, temizlik personelinin uyarısı üzerine "Belediye Başkanı bırakabiliyorsa, ben niye bırakmayayım. Bana ceza kesecekseniz kararın altında imzası bulunan belediye başkanına cezayı kesmeniz gerekir" cevabını verdi. Bunun üzerine harekete geçen zabıta ekipleri, belediye başkanının evinden çöplerin belirlenen saatler dışında çıkarıldığını tespit ederek tutanak tuttu. Buna göre 5272 sayılı Belediye Yasası çerçevesinde tanzim edilen tutanağın encümen toplantısında karara bağlanması durumunda belediye başkanına 450 YTL'ye kadar ceza kesilebilecek.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Aladdin Yılmaz, "Bolu belediyesi temizlik personeli, zamanında çöp çıkartılmayan yerlerin teftişi sırasında benim bulunduğum binanın önünde çöp bırakıldığını tespit eder ve çöpün kim tarafından bırakıldığını araştırır. Bizim apartmanda oturan bir vatandaş, çöpünü oraya çıkartır. Temizlik personeli de çöpün bu saatte bırakılmamasını ifade edince, çöpü getiren bayan geriye döner, sonra kocası çöpü alır geri gelir. 'Belediye Başkanı çıkartır, ben niye çıkartmayayım' diye cevap verir. Bunun üzerine harekete geçen ekipler gerekli tutanağı tuttuktan sonra adresime gönderdi" dedi.

Hiçbir vatandaş arasında ayırım yapmadan aynı işlemi uygulayan personeline teşekkür eden Belediye Başkanı Yılmaz, "Evimizde hastamız vardı. Eşim onunla ilgileniyordu. Bizde yeni işe başlayan bayanın bu uygulamadan haberi yoktu. O nedenle bırakılmış olabilir. Sonuçta kurala uymayan bir belediye başkanı bile olsa aynı cezayı alabiliyor. Bu nedenle ayırım yapmayan zabıta ekiplerini kutluyorum." diye konuştu. Belediye Başkanı Yılmaz, kendisi hakkında tutanağın tutulduğunu ifade ederek zabıtanın şikayetçi olan Polat Bozacı hakkında sadece uyarıda bulunduğunu dile getirdi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber