Savcı Demir'e soruşturma

Savcı Zekeriya Öz'ün mal varlığındaki 290 bin liralık izahsız artışı soruşturmayan HSYK, Demir hakkında soruşturma üstüne soruşturma açıyor.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 10 Haziran 2014 07:39, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Savcı Demir'e soruşturma

Nazif KARAMAN

17 ve 25 Aralık operasyonlarının yargı eliyle darbe girişimi olduğunu adalet. org sitesindeki yazılarıyla ve aralarında aHaber dahil televizyon programlarında anlatan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından ablukaya alındı. Demir'in paralel yapılanmaya yönelik bu çıkışları, bir soruşturmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu sehven ifadeye çağırması olayıyla birleştirilerek sürgün ve ceza kampanyasına dönüştürüldü. Savcı Zekeriya Öz'ün mal varlığındaki 290 bin liralık izahsız artışı soruşturmayan HSYK, Demir hakkında soruşturma üstüne soruşturma açıyor.

'NE MAKSATLA KATILDI?'

Hükümeti destekleyen üyelerden oluştuğu propagandası yapılan HSYK 1. Dairesi, Kılıçdaroğlu soruşturması nedeniyle Demir'i geçici görevlendirmeyle İstanbul Adliyesi'nden Edirne Adliyesi'ne sürdü. HSYK 3. Dairesi, 17 Aralık'tan sonra HSYK ve yargıdaki paralel yapılanmayı anlattığı program nedeniyle inceleme başlatıldı. 3. Daire 16 Mayıs 2014'te TV Net'e bir yazı göndererek, "Ne maksatla Savcı Demir programa katıldı" diye sordu. Savcı Demir hakkında, 28 Eylül 2009'da bir müfettişin hakkında düzenlediği hal kağıdı aleyhinde, idare mahkemesine açtığı iptal davası dilekçesindeki ibarelerinin müfettişe hakaret içerdiği gerekçesiyle hakkında ceza davası açıldı. Demir 17 Ocak'ta beraat etmesine karşın 2. Daire, 14 Mayıs'ta disiplin dosyasını ele alarak uyarı cezası verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber