BURULAŞ'ta toplu sözleşme

- 270 işçiyi ilgilendiren sözleşmeyle ilk 6 ay için brüt 190 lira, diğer 6'şar aylık dönemlerde ise TÜFE oranında artış sağlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2014 10:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
BURULAŞ'ta toplu sözleşme

Bursa Büyükşehir Belediyesine bağlı şirketlerinden Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliği Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş'de (BURULAŞ) çalışan 270 işçiyi kapsayan toplu sözleşme imzalandı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, şirketin yönetim merkezinde düzenlenen imza töreninde, BURULAŞ'ın bir kamu kurumundan çok özel sektör anlayışıyla çalıştığını belirtti.

Sendikaya teşekkür eden Fidansoy, "Bundan sonra herkesin daha fazla performans göstereceğine, Bursa ve ulaşımı için daha iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum" dedi.

Demiryolu İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Hüseyin Kaya da masada tarafların ortak iradesiyle imzalanan en kötü sözleşmenin dahi ortak irade dışında imzalanan en iyi anlaşmadan faydalı olduğunu ifade ederek, sözleşme sürecindeki yapıcı tavrı nedeniyle Genel Müdür Fidansoy'a teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların ardından toplu sözleşme, BURULAŞ Genel Müdürü Fidansoy, Demiryolu İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Kaya ve sendikanın Adapazarı Şube Başkanı Cemal Yaman arasında imzalandı.

İmzalanan toplu sözleşmeye göre, ücretlerde birinci yılın ilk 6 ayı için brüt 190 lira artış sağlandı. 1 Mayıs 2014 ile 3 Nisan 2016 tarihleri arasında geçerli olacak sözleşmenin ikinci 6 ayında TÜFE, ikinci yılın birinci 6 ayında TÜFE oranıyla 1 puanlık refah payı, ikinci yılın ikinci 6 ayında da TÜFE oranında zam öngörüldü.

BURULAŞ personeli, pasta keserek sözleşmeyi kutladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber