Yurtta bulunamayan çocuklar kayıp değil kaçak

Haber Giriş : 11 Haziran 2006 11:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Erkek Yetiştirme Yurdu'nda kalan çocuklardan 15'i yurttan izinsiz ayrılınca kayıp paniği yaşandı.

Ancak çocukların hafta sonunu fırsat bilerek izinsiz olarak evlerine gittiği öğrenildi. Sakarya Valisi Nuri Okutan, birçok iddia içeren imzasız bir ihbar mektubuyla önceki gece yurda baskın yaptı. Okutan, mektuptaki iddiaların yüzde 80'inin doğru çıkmadığını belirterek, 15 çocuğun yurdu izinsiz terk ettiğini öğrendi. Yurt yetkilileri çocukların kayıp olmadığını, yerlerinin belli olduğu ve rapor tutulduğunu kaydetti. Ancak Okutan'ı takip eden birkaç gazeteci 15 çocuğun kayıp olduğunu valinin baskınına dayandırarak verdi. Okutan, ?kayıp' ile ?kaçağın' farklı olduğunu dile getirerek, ?Çocuklar kayıp değil. Nerede oldukları biliniyor. Hepsinin durumu hakkında bilgi var. Çocuklar yurtta kalmak istemiyor. Ailelerinin yanına kaçıyorlar. Hepsinin yerini tespit ettik. Yapılan haberleri inceleyeceğim. Olay farklı yansıtılmışsa dava açacağım.? dedi. Bir yurt yöneticisi ise yurtta kalan çocukların 12-18 yaş arasında olduklarını hatırlatarak, şunları söyledi: ?Burası cezaevi değil. Camlarda da demir parmaklık yok. Çocuklar okula gidip geliyor. Okula giden çocuğun yanına görevli vermemiz mümkün değil.?

Bu arada Vali Okutan'ın gece baskınını sadece iki gazetecinin takip etmesi, ?basın kuruluşları arasında ayrım yapılıyor' değerlendirmesine yol açtı. Yurda sivil araçla giden ve telsiz anonsu geçmeyen baskınla ilgili açıklama yapan Okutan, ayrımın söz konusu olmadığını söyleyerek, gazetecilerin tamamına haber verilmesini düşünemediklerini kaydetti. Bolu Kız Yetiştirme Yurdunun mezuniyet törenine giderken Sakarya'ya uğrayan Devlet Bakanı Nimet Çubukçu da kayıp çocuklarla ilgili olarak Vali Okutan ile görüştü.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber